De Korfrakkers kunnen titel niet prolongeren

In het Indoor-Sportcentrum Eindhoven vond zaterdagavond de finale plaats in de Topklasse van het dameskorfbal. De Korfrakkers uit Erp streden wederom om de landstitel. Dit keer was Rosolo de tegenstander. Voor hen was het al eventjes geleden (1994) dat zij voor het laatst kampioen waren terwijl De Korfrakkers hun titel verdedigden. De wedstrijd stond onder leiding van Kees Pieters.

De Korfrakkers startte sterk. In de 1e minuut scoorde Maud Beekmans. Niet lang daarna mocht Anke Janssen een strafworp nemen en zij faalde niet. Via twee doelpunten van Lucie van den Akker liep De Korfrakkers uit naar 3-1. Maar ook nu kwam Rosolo weer langszij door scores van Maud Wenting en Lisa Dickens. Vrij snel na haar invalbeurt scoorde Linda van Sleeuwen voor De Korfrakkers. Met een mooi afstandsschot zette zij de stand op 4-3. Jet van Gerwen scoorde vervolgens de 5-3 maar in dezelfde minuut verkleinde Maud Wenting de achterstand weer naar één doelpunt. Janine van Wanrooy bracht het verschil weer op twee treffers. En weer kwam Rosolo terug en dankzij treffers van Eline Teurlings, Maud Jansen en Lisa Dickens werd de stand zelfs 6-7 in het voordeel van Rosolo. Na de gelijkmaker van Chantal van den Akker zette Eline Teurlings de ruststand van 7-8, in het voordeel van Rosolo op het scorebord.

2e Helft

De start van de 2e helft, met veel fouten en geen scores, was na ruim 6 minuten spelen, aanleiding voor coach Davy Wind om zijn speelsters naar de kant te roepen voor een time-out. Even leek het geen effect te hebben want Daniëlle Roijmans scoorde vrijwel direct na de time-out 7-9 voor de ploeg uit Reusel. Maud Beekmans en Chantal van den Akker trokken de stand weer gelijk, 9-9. Britt Lavrijsen zette Rosolo weer op voorsprong maar door een doelpunt van Jet van Gerwen was het wéér gelijk. Halverwege de 2e helft waren het de dames uit Reusel die weer op voorsprong kwamen door een score van Maud Wenting. Met nog 4 minuten op de klok was Linda van Sleeuwen succesvol namens De Korfrakkers. Hierna werd niet meer gescoord en stond de stand van 11-11 op het scorebord na de reguliere tijd.

06-04-2019-Korfbalfinale-Korfrakkers-09

06-04-2019-Korfbalfinale-Korfrakkers-08

Verlenging

In de verlenging van 5 minuten werd niet gescoord en dat betekende dat, na een rustperiode van 3 minuten, de strijd weer werd hervat met de Golden Goal. In de spannende laatste minuten was het Rosolo wat aan het langste eind trok. Dus dit jaar geen zaalkampioenschap voor De Korfrakkers uit Erp maar na 25(!) jaar ging de beker naar Rosolo.

06-04-2019-Korfbalfinale-Korfrakkers-06

06-04-2019-Korfbalfinale-Korfrakkers-12

De weg naar de finale!

De ploeg uit Erp plaatste zich als eerste voor deze finale door in de play-offs Swift in twee duels te verslaan. In de competitie waren de dames al een aantal weken voor het einde van de competitie zeker van een plek in de play-offs. Van de veertien reguliere competitiewedstrijden won De Korfrakkers er twaalf. Eén wedstrijd ging verloren en eenmaal werd gelijkgespeeld. In die reguliere competitie maakten zij 256 doelpunten en werden 182 doelpunten geïncasseerd. Van tegenstander Rosolo wist De Korfrakkers in de zaal twee keer te winnen: met 12-15 en 13-7.

Bijna gewoon voor De Korfrakkers om finale te spelen

De vorige vier finales werden gewonnen door De Korfrakkers. In de afgelopen dertien jaar won De Korfrakkers tien keer de finale. Zaterdagavond kwamen de dames uit Erp iets te kort.

Selectie

Davy Wind stond vanaf het begin van het seizoen voor de succesvolle groep. Hij nam afgelopen jaar het stokje over van Jacques Kop Jansen die na vier kampioenschappen op rij De Korfrakkers verliet. Hij ging aan de slag bij Altior in Heeswijk-Dinther. Zaterdagavond was Jacques wel aandachtig toeschouwer bij de eindstrijd.

Naast Davy bestond de staf uit teammanager Jet Verbruggen en fysiotherapeut Maaike van Oort.