ZLTO organiseert Open Dag bij twee agrarische bedrijven in Erp

Foto: ZLTO

Zondag 14 april organiseert de ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie) Veghel een open dag in samenwerking met twee agrarische bedrijven in Erp, van 11.00 tot 17.00 uur.

Om van het ene naar het andere bedrijf te lopen of te fietsen zijn twee routes beschikbaar, die op de bedrijven klaar liggen.

Champignonbedrijf

De familie Hanenberg runt al 23 jaar met veel passie hun champignonbedrijf aan de Morschehoef 19A en wil graag laten zien, hoe hun champignons groeien en wat daar allemaal bij komt kijken, voordat zij een mooi product kunnen afleveren aan de consument. Momenteel is er ook een primeur namelijk de productie van champignons die een extra vitamine D behandeling ondergaan. Natuurlijk valt er ook wat te proeven.

Melkveebedrijf

Op datzelfde tijdstip ben je ook welkom op het melkveebedrijf annex kaasmakerij bij de familie van de Crommert op Kraanmeer 15. En kom op tijd, want om exact 11 uur mogen de koeien weer voor de eerste keer naar buiten! Er worden rondleidingen gegeven in de koeienstal en ook in Siebe´s kaasmakerij, waar sinds een half jaar echte, ambachtelijke, rauwmelkse boerenkaas wordt gemaakt. Het hele proces van melk tot kaas wordt uit de doeken gedaan. Natuurlijk mag er ook geproefd worden van al dat lekkers en is de kaaswinkel uiteraard open.

Ze zijn dit keer niet afhankelijk van de weersomstandigheden en uiteraard is er ook voor de kinderen van alles te beleven. Zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen op zondag 14 april tussen 11.00 en 17.00 uur.

Iedereen is van harte welkom!

 

'

Reacties

article
20821
ZLTO organiseert Open Dag bij twee agrarische bedrijven in Erp
Zondag 14 april organiseert de ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie) Veghel een open dag
https://meierijstad.nieuws.nl/2019/04/07/zlto-organiseert-open-dag-bij-twee-agrarische-bedrijven-in-erp/
2019-04-07T19:47:18+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2019/04/07194207/IMG_1084-2-foto-siebe-en-marcel-896x504.png
Champignonbedrijf, Melkveebedrijf, Open Dag, ZLTO
Nieuws, Zakelijk