Redder ontvangt onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds

Foto: Gemeente Meierijstad

De heer H.H. Brusselers uit Schijndel ontving op maandag 8 april een onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds uit handen van burgemeester Kees van Rooij.

Het bestuur van stichting Carnegie Heldenfonds had besloten om aan de heer Brusselers de bronzen legpenning en het loffelijk getuigschrift toe te kennen als waardering voor zijn inzet omdat hij met gevaar voor eigen leven, voor een ander in de bres is gesprongen.

Heldendaad

Op 23 januari jl. rond 13.00 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er een auto te water lag in het water bij de kruising aan de Vijverweg/Heikampen in Schijndel. Het vroor 4 graden en door het winterse weer lag er een dikke laag ijs. De politie trof ter plaatse een voertuig aan dat ondersteboven tot ongeveer de helft onder water lag. Op de weg stond een moeder met haar twee
kinderen en een man die natte kleding aanhadden. De moeder vertelde dat zij door de gladheid van de weg geschoven was en in de sloot was gegleden. Hierbij was haar auto ondersteboven in het water terecht gekomen. Als gevolg daarvan kon zij met haar kinderen niet zelfstandig uit het voertuig komen. De heer Brusselers die langs reed en de auto in de sloot zal liggen, verliet zijn
auto en sprong het water in. Hij slaagde er in de achterdeur van de auto open te krijgen en de inzittenden te bevrijden.

De heer Brusselers heeft, gelet op de lage temperatuur van het water op deze winterdag, met reëel gevaar voor eigen lijf en goed, de bestuurster en haar twee kinderen uit de auto bevrijd. Het is waarschijnlijk dat de heer Brusselers met zijn optreden voor de bestuurster en haar kinderen erger heeft weten te voorkomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden