Huurappartementen in de voormalige Don Boscoschool

Foto: Area

De realisatie van 23 sociale huurappartementen in de voormalige Don Boscoschool aan de Beatrixsingel in Veghel kan op steun van het college van B&W van Meierijstad rekenen. Een bestemmingsplan, waarmee de transformatie en herbestemming mogelijk worden, is op 6 juni onderwerp van besluitvorming in de gemeenteraad.

De Don Boscoschool in Veghel is in 2017 verkocht aan woningbouwvereniging Area. Area gaat het pand op een duurzame manier herontwikkelen tot 23 sociale huurappartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Daarbij wordt zoveel mogelijk van het pand behouden en waar mogelijk hergebruikt. Wethouder van den Bogaard is blij dat er schot in de zaak zit: “Het schoolgebouw staat al sinds 2012 leeg; door deze herbestemming wordt weer een stuk ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid toegevoegd aan de wijk. Sociale huurwoningen hebben prioriteit in de woningbouwopgave waar we in Veghel voor staan; en dit initiatief van Area past binnen onze koers om waar mogelijk bestaand vastgoed te benutten of in te breiden in stedelijk gebied”.”

Vergroening omgeving rond de school

En deel van de voormalige buitenruimte van de school wordt gebruikt voor een gemeenschappelijke tuin voor de toekomstige bewoners. Hierdoor blijft er nog een aanzienlijk gebied over, waar de gemeente verantwoordelijk voor blijft; zowel voor de inrichting als voor het beheer en onderhoud. De gemeente grijpt dit aan om samen met omwonenden en toekomstige huurders tot een duurzame invulling te komen waarbij minder verharding is en meer groen. Zo is dit gebied beter bestand tegen extreme buien.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen