Sloop voormalig ziekenhuis Bernhoven gestart

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Met het naar beneden halen van de blauwe luifel bij de hoofdingang werd vrijdagavond het startsein gegeven voor de sloop van voormalig ziekenhuis Bernhoven in Veghel. De officiële handeling werd verricht door zuster Gerda van Gogh en wethouder Eric van den Bogaard.

Tientallen genodigden, omwonenden, kopers en mensen die verder betrokken zijn bij het hele plan, waren aanwezig om te aanschouwen dat binnen no-time de houten luifel tegen de vlakte ging. Anderhalf jaar geleden is men begonnen met het ‘strippen’ van het gebouw. Alle nog bruikbare materialen zijn op een vakkundige manier verwijderd en maandag gaat dan eindelijk, na 6 jaar, de daadwerkelijke sloop beginnen.

13-04-2019-Start-sloop-oude-ziekenhuis-Bernhoven-Veghel-03

Onze verslaggever sprak met Coen Hendriks van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en betrokken bij het plan Kloosterkwartier.

 

13-04-2019-Start-sloop-oude-ziekenhuis-Bernhoven-Veghel-06

Kloosterkwartier

Midden in het centrum van Veghel, achter het prachtige historische klooster, ontwikkelt Zenzo Maatschappelijk Vastgoed de kleinschalige nieuwe woonwijk ‘Kloosterkwartier’. In deze wijk zullen straks rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen gerealiseerd worden. De verwachting is dat medio 2020 de eerste huizen worden opgeleverd.

Kloosterkwartier-896x504

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen