Jeugd neemt bezit van Julianapark in Veghel

Foto: Stan Pittens

Zaterdagmiddag 20 april opende wethouder Harry van Rooijen van de gemeente Meierijstad Natuurspeelpark ‘Deken van Miert’. Een initiatief van Anne Ketelaars en Jan van de Graaf.

Ruim een jaar geleden togen Anne en Jan naar het gemeentehuis met het plan om een ontmoetingsplek te creëren in het Julianapark in Veghel. Volgens wethouder Van Rooijen kloppen burgers wel vaker aan bij de gemeente met soortgelijke ideeën, maar tot zijn verbazing hadden Anne en Jan hun idee al compleet uitgewerkt op papier.

Stichting-Deken-van-Miert-Penning

Niet alleen de gemeente was vol lof over dit burgerinitiatief maar ook de stichting Deken van Miert Penning. Deze stichting eert, tijdens een tweejaarlijks gala, personen of organisaties die een unieke betekenis gaven of geven aan de Veghelse gemeenschap en die een verantwoordelijkheid op sociaal-maatschappelijk en economisch gebied namen of nemen. De opbrengst van dit gala is bestemd voor een belangrijk maatschappelijk doel. Twee jaar geleden, na het eerste gala, was de opbrengst bestemd voor de aanschaf van een rolstoelbus voor ouderen. Nu was volgens Elsbeth Slippens, de jeugd aan de beurt. Mede door de financiële injectie van de Stichting Deken van Miert Penning, werd dit plan gerealiseerd. 

Natuurspeelpark-Deken-van-Miert

Dat het Natuurspeelpark als meerwaarde kan worden gezien, bleek de afgelopen week al. Nog voor de officiële opening werd er door kinderen al volop gebruik van gemaakt. Ook zaterdagmiddag tijdens de officiële opening was de belangstelling groot.

20-04-2019-Opening-Natuurspeelpark-20

20-04-2019-Opening-Natuurspeelpark-21

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen