Vrijwilligster Jongerencentrum De Kluis uitgenodigd voor lunch met Koning en Koningin

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Pip Schevers, vrijwilligster bij Jongerencentrum De Kluis in Veghel is uitgenodigd voor een lunch bij de Koning en Koningin. Donderdag 9 mei wordt zij, samen met een aantal andere genodigden, verwacht bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Pip is uitgenodigd, omdat ze zich heeft onderscheiden door een bijzondere prestatie. Die bijzondere prestatie is natuurlijk het winnen van de Vrijwilligers Passieprijs.

Pip gaat elke woensdag- en vrijdagmiddag naar Jongerencentrum De Kluis en helpt dan mee met het koken van het avondeten. Ze ziet om haar heen dat jongeren snel naar de supermarkt gaan om ongezonde voedingsmiddelen zoals chips, energiedrankjes etc. te kopen. Pip vindt het echter belangrijk om jongeren aan te sporen juist gezonder te gaan eten. Daarom bedacht ze samen met haar begeleider bij De Kluis een plan voor een gezondere leefstijl onder de jongeren, Ze nam het initiatief tot een zeer bijzonder kookproject.

Er wordt nu voortaan wekelijks door en voor jongeren gekookt. De jongeren staan samen met vrijwilligers, stagiaires en jongerenwerkers in de keuken om een heerlijke, gezonde maaltijd te koken.

kluis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen