Stichting Met Je Hart wint Appeltje van Oranje

Foto: Stichting Met Je Hart

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op donderdagochtend 23 mei de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. De prijzen zijn dit jaar toegekend aan drie initiatieven die op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden. Eén van hen is de landelijke organisatie Met Je Hart.

Met Je Hart is op dit moment in 24 gemeenten actief. Natuurlijk ook bij ons in Meierijstad.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en anderen inspireren. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. In lustrumjaren reikt de Koning de prijzen uit, Koningin Máxima alle andere jaren. De Appeltjes van Oranje worden dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt. Ook Zijne Majesteit Koning Willem Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden zijn bij de uitreiking aanwezig.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro. Het beeldje is ontworpen door Prinses Beatrix.

Met Je hart

Stichting Met Je Hart zet zich in tegen eenzaamheid onder ouderen. Meer dan duizend vrijwilligers zetten zich in heel Nederland actief in door activiteiten te organiseren waarbij de ouderen elkaar ontmoeten, maar ook in contact komen met buurtgenoten. Zij worden door de vrijwilligers persoonlijk uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het fonds zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. Stichting-Met-Je-hart-Veghel

 

Reacties

Cookieinstellingen