Winnaars Sportawards Meierijstad bij de jeugd bekend

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Maandagmiddag 29 april werden de diverse sportawards Meierijstad bij de jeugd uitgereikt. Na het middagprogramma met diverse clinics onder leiding van heuse topsporters werden de awards uitgereikt door wethouder Coby van der Pas van de gemeente Meierijstad en tophockeyster Marloes Keetels. Voorafgaand aan de uitreiking van de awards werden alle sporters in het zonnetje gezet.

Sporter van het Jaar 2018:

Shadé van Oorschot werd maandagmiddag gehuldigd als Sporter van 2018 bij de jeugd van de gemeente Meierijstad. De turnster uit Schijndel werd Nederlands Kampioen met team Topturnen Zuid, behaalde een zilveren medaille bij het onderdeel vloer en werd derde op de brug. Nam afgelopen jaar deel aan het Europees Kampioenschap in Glasgow en traint zo’n 29 uur per week. Haar moeder nam de prijs in ontvangst. Shadé kon helaas niet aanwezig zijn in verband met trainingsverplichtingen in Heerenveen

Naast Shadé waren genomineerd Marleen Buitenhuis (sabelschermen), Jarno van Gorkum (handboogschieten), Bailey Groenendaal (cyclecross), Jade Kluitmans (tennis) en Anouk Langstraat (atletiek).

Sportploeg van het Jaar 2018

Als Sportploeg van het Jaar werd gekozen Rolschaatsvereniging “RC-Alico”. Dit team behaalde afgelopen jaar mooie resultaten op grote wedstrijden. Naast RC-Alico was Attacus M16 team 2 genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar. Basketballers die nu al hoge ogen gooien in de competitie.

Sportploeg met leden met een beperking

Het G-team van VV Rhode uit Sint-Oedenrode kreeg de award voor Sportploeg met leden met een beperking. In deze categorie was ook het G-team van basketbalvereniging Attacus uit Veghel genomineerd.

Talent van het Jaar

Cyclecrosser Baily Groenendaal uit Schijndel werd gekozen als Talent van het Jaar 2018. Naast Baily waren handboogschutter Jarno van Gorkum, Atlete Anouk Langstraat en schoonspringtalent Lita van Weert genomineerd.

Publieksprijs

Atlete Anouk Langstraat mocht de publieksprijs in ontvangst nemen.

Maandagavond weten we wie van de volwassen sporters in de prijzen vallen.

'

Reacties

article
21285
Winnaars Sportawards Meierijstad bij de jeugd bekend
Maandagmiddag 29 april werden de diverse sportawards Meierijstad bij de jeugd uitgereikt. Na het middagprogramma
https://meierijstad.nieuws.nl/2019/04/29/winnaars-sportawards-meierijstad-bij-de-jeugd-bekend/
2019-04-29T18:17:02+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/03/13131625/Medailles-Sportawards-e1554141823514.jpg
Jeugd, Meierijstad, sportawards
Nieuws, Sport