Stichting ‘OpAndereGedachten’ kijkt terug op de eerste 100 dagen in het PieterBruegelHuis

Foto: OpAndereGedachten

Stichting OpAndereGedachten is bijna 5 jaar geleden opgericht door Anita van der Rijt en haar zus Henriette Jansen-van der Rijt. Anita was destijds getroffen door borstkanker. Creatief bezig zijn gaf haar op dat moment rust en ontspanning. Een moment om even niet aan ziek zijn te denken. Een ervaring die ze lotgenoten ook wilde laten ervaren. In samenwerking met Welzijnswerk Ons Welzijn Veghel, ziekenhuis Bernhoven en andere enthousiastelingen werd het idee verder uitgewerkt. OpAndereGedachten was geboren.

Anita overleed helaas in december 2016 aan de gevolgen van borstkanker. Ze wilde haar gedachtegoed heel graag nalaten in de samenleving. De stichting zette haar werk voort. Zij maken haar droom waar en bieden deze kans aan al die mensen die het zo hard nodig hebben!

PieterBrueghelHuis

Sinds enige tijd heeft de stichting een fijne ruimte met prima faciliteiten tot haar beschikking in het PieterBrueghelHuis in Veghel waar men creatief bezig kan zijn en de gedachte van ziek zijn even van zich af kan zetten. Elke dinsdagochtend komen tal van lotgenoten bij elkaar in het PieterBrueghelHuis in Veghel.

Karin Cornelissen, coördinator bij het PieterBrueghelHuis over de stichting: “Wij zijn blij met de komst van OpAndereGedachten. We werken fijn samen en als er vragen zijn, weten ze ons ook te vinden. Het voelt goed”, aldus Karin. “Bij het PieterBrueghelHuis is iedereen welkom. Er is aandacht voor geluk. Dat sluit naadloos aan bij de doelstelling van OpAndereGedachten”.

Info

Iedere dinsdagochtend kunt u de deelnemers van OpAndereGedachten vinden in het PieterBrueghelHuis. Wilt u een keer komen kijken of meedoen? Neem gerust contact op via [email protected] of bel 06-16748595.

Meer informatie vindt u op de website www.opanderegedachten.nl/

PieterBrueghelHuis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen