Dodenherdenking Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Zaterdagavond vond er, voorafgaande aan de jaarlijkse herdenking bij het Airborne-monument aan de Kolonel Johnsonstraat, in theater De Blauwe Kei een bijeenkomst plaats.

Een bijeenkomst, georganiseerd door de werkgroep Dodenherdenking. Marie-José Keunings, voorzitter van de werkgroep heette iedereen van harte welkom.

Burgemeesters in oorlogstijd

In het theater werd de voorstelling ‘Burgemeester in oorlogstijd’ opgevoerd. Hierin werd duidelijk gemaakt welke keuzes burgemeesters moesten maken en wat de gevolgen daarvan waren. Vooral de gebeurtenissen rondom de Erpse burgemeester Verheijen en de Veghelse burgemeester Sassen werden hierin extra belicht. Daarnaast werd het verhaal naar het heden getrokken: voor wat voor dilemma’s staan burgemeesters heden ten dage?

Na afloop van de bijeenkomst in De Blauwe Kei vond er een stille tocht plaats naar het Airborne-monument.

Herdenking bij Airborne-monument

Het publiek bij het Airborne-monument werd welkom geheten door Ruud Eekhof namens het Sint-Barbaragilde. Vervolgens werd de taptoe gespeeld door Marjolein Schellen, Daarna was het ook in Veghel twee minuten stil.

Harmonie Frisselstein speelde het Wilhelmus en burgemeester Kees van Rooij hield een toespraak namens de gemeente Meierijstad.

04-05-2019 Dodenherdenking

Dodenherdenking-Veghel-03

Kransleggingen

Diverse groeperingen hebben vervolgens kransen gelegd. Onder hen de gemeente, afgevaardigden van kerken, vertegenwoordigers van de moskee, het Sint-Barbaragilde, leerlingen van de Bernadetteschool en vertegenwoordigers van de Duitse gemeente Goch. Daarna kregen inwoners van Meierijstad de gelegenheid om bloemen te leggen.

Dodenherdenking-Veghel-11

Dodenherdenking-Veghel-10

Dodenherdenking-Veghel-04

Dodenherdenking-Veghel-18

Dodenherdenking-Veghel-17

Dodenherdenking-collage

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen