Rock Am Ringoven knalt, giert en brult

Foto: Rock-Am-Ringoven

Bertje’s Wij in Mariaheide is zaterdag 18 mei om 15.00 uur omgetoverd in een spetterend festivalterrein. De zevende editie van Rock Am Ringoven staat dan op het punt van beginnen en de liefhebbers van goeie muziek, gezellige mensen, koel bier en knapperige frietjes stromen weer toe.  Ze gaan zien, bands als Prinz Klauz, Musest, Bon Scotch, The All Star Weddingband en veel meer vette muziek. Bijzonder is de opener van RAR 2019: Hippe Gasten.

Hippe Gasten, ze zijn net terug uit China en komen nu naar Mariaheide om met de plaatselijke schooljeugd een rockfeest te vieren vanwege het 50-jarig bestaan van de Maria ter Heide-school op de huidige plek.  Hippe Gasten is een rocksensatie voor het hele gezin en de nummers van het nieuwe album Komkommermaarbij zijn grootser dan ooit. Alle kinderen, ook buiten Mariaheide zijn welkom en krijgen gratis toegang.

In the Attic speelt  topnummers uit de tijd van rauwe gitaren, zware drums en bonkende bassen!

All Star Weddingband staat bekend voor zijn hardrock/punkrock cabaret act vol muzikale klassiekers die iedereen meezingt,  aangevuld met Antwerpse humor, oneindig enthousiasme, interactie, attributen en gadgets.

Bon Scotch, iedereen gaat plat voor deze vertolking van het AC/DC van de jaren ’70.  De band speelde eerder al RAR helemaal ondersteboven.

Groovebloedig is terug, voor één keer, speciaal voor RAR! Vijf totaal verschillende gasten met één gemeenschappelijke drive: muzikaal feest vieren op het podium.

RAR-foto-HippeGasten

RAR-foto-All-Star-Weddingband

RAR-foto-Groovebloedig

Tributebands

Elk nummer, met passie en technische perfectie uitgevoerd, in combinatie met een overweldigende live performance maakt Musest de tribute die je moet zien.

Prinz Klauz stopt ermee, maar eerst nog Rock Am Ringoven! De band varieert van theater tot aan heavy metal en alles er tussenin. Dit verklaart het open geluid en de soms verrassende muziekkeuzes.

Kittwhistle ronkt langs hits van 20 jaar geleden, overgoten door een rocksausje recht door het midden. Lady Gaga en Britney Spears worden muzikaal uitgekleed.

Sylvie Stone speelt licht, op melodie gedreven gitaarmuziek. Pakkende nummers die top in elkaar zitten, lekker in het gehoor liggen, best een diepe boodschap hebben, maar luchtig gebracht worden en gemakkelijk te verteren zijn.

Metal, grunge, soul en zelfs new wave, je vindt het allemaal terug in de heavy groove rock van LooD.

Black Django’s, dat is psychedelic-surf-rock! De desert-noir sound en retro geluidscollages voeren je mee op een sonic revival met veel reverb en twang.

De Her00s from the Zer00s laten het publiek feestend hunkeren naar de dikste hits van het vorige decennium. Dus stof je Anastasia-bril af en vis je legerbroek uit de kast.

RAR-foto-Her00sfromtheZer00s

Sfeer

Hoe goed de bands ook spele, hoe opzwepend de DJ’s ook zijn, veel bezoekers van Rock Am Ringoven komen voor een goeie buurt en de gemoedelijke sfeer. De buurtbewoners van de Ringoven in Mariaheide zorgen dat dat de grootste attractie van Rock Am Ringoven blijft!

Rock Am Ringoven

Tickets

Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop online en bij D’n Brouwer in Mariaheide. Aan de dagkassa betaal je 15 euro. Voor kinderen is de entree gratis, al is het om 19.00 uur wel bedtijd. Kijk voor alle informatie op www.rockamringoven.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen