Molenbouwer Harrie van den Biggelaar ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Foto: Meierijstad.nieuws.nl

De heer H.J. (Harrie) van den Biggelaar (1945) uit Keldonk ontving vrijdagavond 10 mei 2019 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die meneer Van den Biggelaar al sinds jaren verricht voor de (Keldonkse) gemeenschap.

Overzicht verdiensten

  • De heer Van den Biggelaar is vanaf 2011 een zeer actieve vrijwilliger bij korenmolen De Hoop in Keldonk. Hij heeft, als (gepensioneerd) timmerman, een enorme bijdrage geleverd aan de restauratie van de oude stenen molenromp en de bouw van de nieuwe ontmoetingsruimte. Op dit moment is hij er wekelijks actief als klusjesman.
  • Vanaf 1997 tot en met heden is meneer Van de Biggelaar als bestuurslid en materiaalman betrokken bij de Toerclub Keldonk. Als materiaalman draagt hij er onder andere zorg voor dat de leden van de club hun fietstochten kunnen maken.
  • Voor de Stichting Keldonks Belang is meneer al minstens 10 jaar actief rondom het onderhoud van spellen en verleent hij hand- en spandiensten als activiteiten daarom vragen.
  • Vanaf 2013 is meneer vrijwilliger bij de Vrijwilligerscentrale Keldonk. Zo ontwierp en maakte hij onder andere het herinneringsbankje op het pleintje aan de Antoniusstraat, de bloembakken op het Kuilven en hielp hij bij de verbouwing van ’t Span.
  • Daarnaast was meneer ook zeer betrokken bij de bouw van het nieuwe rustaltaar nabij de begraafplaats in Keldonk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden