Koninklijke onderscheiding voor betrokken natuurbeschermer

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De heer J.H. (Henk) Biemans (1947) uit Eerde ontving op zondag 12 mei 2019 een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die meneer Biemans al sinds jaren verricht voor de (Eerdse) gemeenschap.

Overzicht verdiensten

De heer Biemans is al vele jaren zeer betrokken bij de natuur in de omgeving van Eerde. Zo is hij al ruim 20 jaar een zeer gewaardeerd vrijwilliger van Staatsbosbeheer. Binnen de Eerdse bossen is hij actief als natuurbeheerder en verricht hij onderhoudswerkzaamheden, controleert hij afrasteringen, ruimt hij zwerfafval op en voorziet hij bezoekers van informatie. Daarnaast is meneer al vanaf 1986 actief in het wildbeheer.

Meneer Biemans is medeoprichter van de Stichting Natuurwerkgroep De Eerdse Bergen en op dit moment actief als vrijwilliger en bestuurslid. Het delen van kennis richting jong en oud, het werven van (sponsor)gelden, het verrichten van hand- en spandiensten binnen de natuurtuin: dit alles en nog veel meer doet meneer met veel passie en inzet.

Van 2001 tot en met 2011 was de heer Biemans betrokken bij de restauratie van de Eerdse molen. Hij was in die periode onder andere lid van de bouwcommissie waarin hij onder meer de schakel vormde tussen bestuur, bouwteam en vrijwilligers.

Natuurtuin Eerdse Bergen

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden