Stichting Vivendi laat ouderen in AAtrium stralen en genieten

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Dankzij het Fritsstater project mag Stichting Vivendi in alle zorginstellingen in Meierijstad een Pilot uitvoeren. Deze bestaat uit 4 voorstellingen en 3 workshops, waarmee men wil laten zien dat het structureel gebruik maken van muziek een positief effect heeft op de doelgroep en de zorgverleners. Vandaag was de aftrap.

Het Frits-starter project is opgericht door Frits van Eerd (CEO van Jumbo) om jonge ondernemers te helpen hun dromen waar te maken. Hiervoor heeft hij een stichting in het leven geroepen, van waaruit het project wordt georganiseerd en gefinancierd.

Stichting Vivendi

Astrid Nijssen is directeur en mede-oprichter van Stichting Vivendi. Tijdens haar middelbare school volgde ze de vooropleiding lichte muziek te Arnhem en de vooropleiding aan de Fontys Dansacademie te Tilburg. Na haar middelbare school heeft ze twee jaar gestudeerd aan het Koninklijke Conservatorium te Brussel richting Musical. Deze opleiding heeft ze uiteindelijk afgerond aan de Willem Nijholt Academie (Afgestudeerd, 2013).

Van de 200 ingediende projecten werd onder andere het plan van Astrid uitgekozen en begin 2018 mocht ze, samen met 22 anderen, haar idee pitchen.

Stichting Vivendi werd één van de 12 winnende projecten. Dat houdt in dat Frits het project financieel en inhoudelijk steunt en Vivendi in contact brengt met zijn waardevolle netwerk.

Stichting-Vivendi-016

Muziek voor dementie

Vivendi toert al een aantal jaren met nostalgische muziekvoorstellingen voor mensen met dementie langs zorginstellingen door heel Nederland. Met meer dan 200 voorstellingen hebben ze al meer dan 4500 ouderen bereikt. De vraag naar nieuwe voorstellingen groeit nog steeds.

Op dit moment zijn er 270.000 mensen met dementie in Nederland, maar er is geen medicijn. Muziek is de sleutel tot contact en verlichting.

Dat bleek ook vandaag. Muziek van vroeger is vaak herkenbaar voor mensen met dementie. Er werd volop meegezongen tijdens de voorstelling ‘Ranja met een Rietje’. In deze voorstelling werden de bewoners van het AAtrium middels liedjes van Jasperina de Jong, Toon Hermans, The Ramblers en vele andere, meegenomen naar de tijd van toen.

Stichting-Vivendi-002

Stichting-Vivendi-003

Stichting-Vivendi-004

Stichting-Vivendi-005

Stichting-Vivendi-006

Stichting-Vivendi-007

Stichting-Vivendi-008

Stichting-Vivendi-009

Stichting-Vivendi-010

Stichting-Vivendi-011

Stichting-Vivendi-012

Stichting-Vivendi-013

Stichting-Vivendi-014

Stichting-Vivendi-015

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden