Mooie samenwerking Stichting Join us en Universiteit Tilburg

Foto: Innovatienetwerk Jeugd

Stichting Join us voert samen met dr. Lodder een nieuw project uit. Het project ‘1 Samen’ wordt met ondersteuning van het Innovatienetwerk Jeugd Tilburg uitgevoerd. Afgelopen donderdag kreeg het project tijdens de meet-up in Goirle een unanieme positieve stem van de jury, het jongerenpanel én het publiek.

Vijftig procent van alle jongeren voelt zich soms of vaak eenzaam. Om dat te verminderen is doorbreking van het taboe, vroegsignalering en het delen van kennis nodig. Het project 1Samen pakt dit met jongeren en het werkveld op.  Tijdens de pitch deden zij een oproep aan professionals uit het onderwijsveld om mee te denken. “We willen met het onderwijs ontwikkelen wat nu nog mist”, aldus een van de initiatiefneemsters.

Jolanda-van-Gerwe
Jolanda van Gerwe | Stichting Join us

Onderzoek

Dr. Lodder van de universiteit van Tilburg doet onderzoek naar eenzaamheid onder jongeren. Zij onderschrijft het belang van preventie en meer informatie over dit onderwerp. Stichting Join us begeleidt jongeren die zich eenzaam voelen. Door middel van bijeenkomsten helpt zij jongeren op 11 plekken in en buiten Noord-Brabant om hun sociale redzaamheid te vergroten. Daarnaast wil Stichting Join us het thema eenzaamheid onder jongeren meer bespreekbaar maken. De doorgang van dit project sluit daar perfect op aan.

Het innovatienetwerk jeugd is een samenwerking van negen gemeenten in ’t Hart van Brabant. Dit netwerk is dé plek om ideeën voor betere jeugdhulp werkelijkheid te maken. Op die manier ontstaan initiatieven met directe waarde voor jongeren en ouders. Initiatieven waarmee een impuls gegeven wordt aan beter opgroeien en ontwikkelen in de regio Hart van Brabant.

Innovatienetwerk Jeugd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen