Burgemeester Kees van Rooij verrast Peter Teunis met Koninklijke Onderscheiding

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De heer P. (Peter) Teunis (1951) uit Veghel ontving op vrijdag 24 mei 2019, voorafgaand aan de bekerfinale, een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die meneer Teunis al sinds jaren verricht voor de gemeenschap.

Overzicht verdiensten

De heer Teunis is, vanuit zijn werk als huisarts, sinds 2008 aangesloten bij de NODE (Nederlandse Organisatie Docenten EHBO) in een kadergroep van EHBO-instructeurs. Binnen deze kadergroep draagt hij zorg voor duidelijke informatieoverdracht rondom diverse ziektes en problemen van het menselijk lichaam. Deze instructeurs op hun beurt dragen de kennis over richting EHBO-ers in den lande. Mede dankzij de heer Teunis wordt er derhalve snellere en betere hulpverlening geboden. Daarnaast is decorandus actief als begeleider en adviseur van enkele EHBO-docenten uit Meierijstad. De kaderinstructeurs zijn dankbaar voor de kennis en kunde die de heer Teunis aan hen heeft doorgegeven.

In 2001 werd de heer Teunis actief bij Zaal Voetbal Veghel (ZVV) waar hij toen de voorzittershamer overnam. In 2018 nam hij afscheid als voorzitter. In de onderliggende jaren is meneer Teunis uiteraard zeer actief geweest rondom het besturen van ZVV. Daarnaast zette hij zich onder meer in voor het vastleggen van verschillende protocollen en heeft hij bewerkstelligd dat er binnen teams aandacht kwam rondom medische kwesties en dat men ook op de hoogte is van eventuele gezondheidsklachten bij spelers zodat in geval van nood adequaat gehandeld kan worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen