Kunstwerk van leerlingen De Wissel naar Rijksmuseum

Foto: Annelies Bijvelds | Skipov

Het kunstwerk “Onze klas in het Rembrandtjaar” van groep B1P/T van de Wissel in Veghel is genomineerd om deel te nemen aan de finaleronde voor een 3 maanden durende tentoonstelling “Lang leve Rembrandt” in het Rijksmuseum. Op 18 juni brengt een afvaardiging van de klas het kunstwerk naar de jury in het Rijksmuseum in Amsterdam. Dan is het even afwachten!

Het Rijksmuseum ontving de afgelopen maanden maar liefst 8.400 inzendingen voor de zomertentoonstelling uit binnen- en buitenland. Iedereen kon tussen 1 februari en 31 maart een eigengemaakt kunstwerk, geïnspireerd op Rembrandt, insturen. De jury gaat de komende maand in beraad en beslist welke inzendingen in de tentoonstelling te zien zijn. Tussen 19 juni en 21 juni bekijkt de jury alle afgeleverde werken nog een laatste keer op zaal. In de week van 24 juni wordt medegedeeld of het kunstwerk te zien zal zijn in de tentoonstelling. Op 15 juli, de verjaardag van Rembrandt, wordt de tentoonstelling “Lang Leve Rembrandt” feestelijk geopend. De tentoonstelling blijft t/m 15 september te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Kunstgroep De Compagnie

Het kunstwerk van De Wissel kwam tot stand onder leiding van Tineke Winters van de Compagnie uit Veghel. Zij verzorgen regelmatig exposities in de Wiebenga Silo op de Noordkade in Veghel. Steeds als er een aansprekende expositie is, probeert José, lerares van deze groep, met vrijwilligers van De Compagnie, kinderen in contact te brengen met de geëxposeerde kunstwerken en koppelt er op school een aantal kunstlessen aan.  Het kunstwerk, dat inmiddels een vaste plek in de school heeft gekregen, wordt tijdelijk uitgeleend aan Het Rijksmuseum. Hoe mooi klinkt dat!

De Wissel

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden