Sponsorloop Fioretti College voor onderwijs en zorg

Foto: Nico Schoenmakers | Fioretti College

De onderbouwleerlingen van het Fioretti College in Veghel gaan zich inzetten voor twee goede doelen. De vmbo-leerlingen zamelen geld in voor Stichting Marijn en de PrO-leerlingen voor Stichting Hulphond Nederland.

De actiedagen zijn op 25 en 27 juni. Het Fioretti College hoopt dat velen van u hun leerlingen wil steunen!

Stichting Marijn

Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Nicaragua. De kinderen zitten op het reguliere onderwijs, maar krijgen in het educatiecentrum van de stichting extra bijles en huiswerkbegeleiding. De jongeren nemen deel aan beroepstrainingen en de ouders aan opvoedcursussen. Jet van os, de drijvende kracht achter Stichting Marijn, heeft veertien jaar in Nicaragua gewoond en gewerkt. Sinds vijf jaar ondersteunt ze met haar bestuurders vanauit Nederland de projecten. Onlangs heeft ze 12 gastlessen verzorgd op het Fioretti College. De opbrengst van de sponsorloop is voldoende om 80 kinderen een jaar lang te ondersteunen.

StichtingMarijn

Stichting Hulphond Nederland

Deze stichting helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Ze worden zo breed mogelijk opgeleid en kunnen tegen lage kosten ter beschikking worden gesteld, dankzij sponsors als het Fioretti College. Er wordt intensief samengewerkt met de cliĆ«nt, het thuisfront, trainers en therapeuten. Daardoor vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met z’n baasje.

StichtingHulphondNederland

Sponsorgeld inzamelen

De leerlingen zamelen vanaf dinsdag 28 mei drie weken lang sponsorgeld in. Ze benaderen daarvoor hun ouders/verzorgers, grootouders, familieleden, vrienden en buren. Het gaat tijdens deze sponsorloop niet om het aantal rondjes. Sponsoring kan daarom gerust met een vast bedrag van enkele euro’s gebeuren. In totaal doen er 650 leerlingen mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen