De Korfrakkers houdt uitzicht op finaleplaats

Zaterdag 25 mei stond voor De Korfrakkers de thuiswedstrijd tegen Spes op het programma. Het verschil tussen de nummer 1 en nummer 4 op de ranglijst was maar 2 punten, dus verliezen was geen optie als je mee wil blijven doen in de strijd om het Nederlands Kampioenschap op 23 juni a.s.

De wedstrijd begon van beide kanten wat onzeker en mooie aanvallen bleven uit. De score werd echter geopend door De Korfrakkers en voordat Spes iets terug kon doen stond het al 5-0. De tegenstander bleef gefocust en kwam terug tot 5-3. Net voor rust scoorde de thuisploeg en met de stand 6-3 werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft, bij een stand van 8-5, werd De Korfrakkers aanvallend wat slordiger in de passing en afronding. Spes knokte zich terug tot 8-7. Vanaf dat moment namen de dames uit Erp de regie weer in handen. De doelpunten vielen weer op het juiste moment en 10 minuten voor tijd werd duidelijk dat de overwinning hen niet meer kon ontgaan.

Met een eindstand van 14-10 werden goede zaken gedaan richting de top van het klassement.

Zondag 2 juni staat de laatste wedstrijd van de competitie, uit naar Prinses Irene, op het programma. Bij winst is de eerste plaats een feit.