De Korfrakkers naar kruisfinale na overwinning op Prinses Irene

Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor De Korfrakkers. Samen met Spes werd er uitgemaakt wie zich zou plaatsen voor de kruisfinales. Het beloofde op voorhand een zware wedstrijd te worden en de zomerse temperaturen maakten het nog eens extra zwaar.

De wedstrijd begon matig aan de kant van De korfrakkers. Het team stond verdedigend niet scherp en aanvallend was het lastig. Prinses Irene was in de eerste fase daarom de betere ploeg en pakte al snel een voorsprong. Deze voorsprong hebben ze de gehele eerste helft vastgehouden. De Korfrakkers kwam wel steeds beter in de wedstrijd waardoor Prinses Irene geen groot gat kon slaan.
Halverwege de eerste helft was het 4-2 voor Prinses Irene en er kwam een omschakeling bij De Korfrakkers. Verdedigend werd Prinses Irene vastgezet en De Korfrakkers kreeg langere en betere aanvallen. Het vertrouwen begon te groeien bij de Erpsen en de rust werd in gegaan met een 5-4 voorsprong voor de ploeg uit Nistelrode.

Na de rust kwam De Korfrakkers goed uit de startblokken maar toch scoorde Prinses Irene als eerste. De moed werd niet opgegeven en er werd voor iedere bal geknokt. De wedstrijd werd steeds meer naar de kant van De Korfrakkers getrokken en de voorsprong werd overgenomen. Het bleef een spannende wedstrijd. De voorsprong van 2 doelpunten kon niet worden uitgebreid naar 3. Tot de laatste 10 minuten. Na de 7-10 is de wedstrijd beslist en wordt de wedstrijd uitgespeeld. Uiteindelijk wint De Korfrakkers met 7-11 en hebben zij zich geplaatst als nummer 1 in de competitie.

Er is hard gewerkt voor deze plek en het team is trots op elkaar. Nu kan De Korfrakkers zich klaarmaken voor de kruisfinale tegen DDW. De wedstrijd zal gespeeld worden op 16 juni thuis in Erp. De andere kruisfinale gaat tussen Be Quick en Prinses Irene.