Udea fuseert met Biofresh Belgium

Foto: Udea

Udea, onderdeel van DoBriDo, zal met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar fuseren met Biofresh Belgium. Voor deze fusie is geen toestemming nodig van de ACM. Door het samengaan van deze belangrijke spelers in het biologische retail- en groothandelslandschap ontstaat een speler in de Benelux die in staat is de uitdagingen en kansen die de biologische markt biedt met succes tegemoet te treden.

Door de bundeling van krachten ontstaat de grootste bio-specialist van de Benelux met een gezamenlijke omzet van circa 300 Miljoen euro die werkgelegenheid biedt aan circa 800 FTE’s. Bovendien heeft deze nieuwe speler met 80 Ekoplaza’s in Nederland en 16 Origin’O vestigingen in Vlaanderen en Brussel de ambitie om de bio-specialist desgewenst met een formule te ondersteunen en te versterken.

In de komende periode zullen partijen de tijd nemen om de juiste prioriteiten te stellen en de plannen samen nader uit te werken. Voor Biofresh zal de integratie van Hagor de eerste stap zijn, waar Udea plant in juli haar hoofdkantoor te verhuizen naar de nieuwe locatie in Veghel. Daar waar dit jaar ook droge kruidenierswaren uit Harderwijk en een ander magazijn in Veghel naartoe zullen verhuizen.

Udea

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden