Fioretti College al 97% geslaagden na eerste tijdvak

Foto: Fioretti College

Maar liefst 97% van de leerlingen van het Fioretti College in Veghel is na het eerste tijdvak al geslaagd voor het eindexamen. Dat zijn 301 van de 311 examenkandidaten basisberoeps, kaderberoeps en mavo. Dit gaat na het tweede tijdvak nog 1 of 2 procent stijgen. Met deze score komt onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs opnieuw ruim boven de landelijke norm uit. We feliciteren onze leerlingen, hun ouders/verzorgers én onze collega’s met dit geweldige resultaat.

Van de 136 mavo-leerlingen zijn er 97 geslaagd met 7 vakken en allemaal met wiskunde in hun pakket. Het Fioretti College legt de lat hoog bij de mavo-leerlingen en zij laten zien dat ze het ook kunnen! Sommige leerlingen zijn zelfs geslaagd voor 8 vakken of hebben scheikunde op havo 3-niveau gedaan. Met extra inspanning van het Team Ondersteuning Fioretti (TOF) hebben ook de koersklasleerlingen hun diploma behaald. Belangrijk om te melden is dat het Fioretti College de laatste zes jaar geen enkele kandidaat vooraf teruggetrokken heeft. Iedere leerling gaat dus op examen.

Praktijkonderwijs

Op het Praktijkonderwijs gaan 40 vijfde- en zesdejaars leerlingen de school verlaten. Voor ongeveer de helft van de leerlingen hebben de PrO-docenten passend werk gevonden. De andere helft van de PrO-leerlingen gaat verder op het MBO. Twaalf van deze schoolverlaters hebben dit jaar hun MBO Entree-diploma behaald op het Fioretti College. Daarnaast hebben 17 leerlingen uit het vijfde jaar gekozen om ook een zesde jaar te doen op onze school.

Fioretti-College-896x504

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen