Omwonenden plan Bunderse Hoek voelen zich niet gehoord op info avond

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Dinsdagavond waren bewoners van Veghel uitgenodigd om ingelicht te worden over de nieuwe plannen omtrent project ‘Bunderse Hoek’. Het plan wat al jaren heel wat stof doet opwaaien in Veghel. Een plan wat al twee keer door de Raad van State vernietigd is en nu voor de derde ingebracht wordt.

De bewoners van omliggende straten dachten gisterenavond nieuws te horen, maar zij kwamen van een ‘koude kermis’ thuis. De ruim honderd aanwezige buurtbewoners waren woest. De gemeente en de projectontwikkelaar gingen totaal niet in op vragen die vanuit de bewoners gesteld werden, men kreeg alleen te horen dat beide partijen de noodzaak van woningbouw op deze locatie nu wel goed onderbouwd zou hebben, en het plan nu wel kans van slagen zou hebben. Aan het plan zelf is niet veranderd.

Er zou volgens de projectontwikkelaar voldoende vraag zijn voor dit soort woningen en de mogelijkheid om deze elders in Veghel te bouwen zou er volgens hem niet zijn. Dus zou er nu op deze plek 97 woningen gebouwd kunnen gaan worden. De bewoners zien dat echter totaal niet zitten. Die maken zich vooral zorgen.

Reactie wijkraad

‘Er is niks nieuws verteld en elke vraag werd zeer kort beantwoord en de meeste vragen werden zelfs gewoon afgekapt. Wij zijn totaal niet gehoord, wij hebben zienswijze mogen indienen, die zijn beantwoord maar daar hebben wij als bewoners geen reactie op mogen geven dus een heleboel antwoorden zijn onjuist maar we kunnen er niet op reageren. De bewoners voelen zich totaal niet betrokken bij het hele plan en ze hebben nu de indruk dat het plan er nu even snel doorheen gedrukt wordt. De gemeente is een verkorte procedure gestart waardoor de bewoners geen zienswijze meer kunnen indienen en alleen nog de mogelijkheid hebben om weer naar de Raad van State te gaan”, aldus een woordvoerster van de wijkraad.

De grootste zorg van de omwonenden is de hoeveelheid woningen. Zevenennegentig woningen op dat kleine stuk betekent een enorme verkeersbelasting waar de wegen die daar naartoe leiden totaal niet op berekend zijn. Bomen die er al dertig jaar staan zouden gekapt moeten worden, groenstroken zouden moeten verdwijnen en grond moet onteigend worden om de weg breder te maken. Zaken waar de bewoners niet op zitten te wachten.

Wij hadden de gemeente en de projectontwikkelaar gevraagd te reageren maar beiden wilden hier gisterenavond niet op ingaan.

Het bestemmingsplan ‘Bunderse Hoek’ wordt 27 juni voorgelegd aan de gemeenteraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden