Leerlingen Praktijkonderwijs Fioretti College ontvangen als eerste in de regio officieel diploma

Foto: Stan Pittens

Maandagavond 17 juni ontvingen 40 vijfde- en zesdejaars leerlingen van de afdeling Praktijkonderwijs van het Fioretti College in Veghel als eerste in de regio een officieel diploma.

Nadat minister Slob in december vorig jaar besloot dat leerlingen Praktijkonderwijs voortaan ook een diploma krijgen, is er op de afdeling Praktijkonderwijs van het Fioretti College in Veghel hard gewerkt om op maandagavond 17 juni a.s. de eerste diploma’s uit te kunnen reiken.

“We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich volwaardig voelen, een diploma hoort daarbij” zegt Arie Derks, als teamcoördinator verantwoordelijk voor de leerlingen van leerjaar 5 en 6. “Mooi om te zien dat het document wat wij de afgelopen jaren hebben gebruikt, goed ontvangen werd. Het heeft mede model gestaan voor de bijlage bij het diploma Praktijkonderwijs”, aldus Jan van den Oever, docent en stagebegeleider van vijfde- en zesdejaars leerlingen.

Vervolg

Voor ongeveer de helft van de leerlingen hebben de Pro-docenten passend werk gevonden. De andere helft van de Pro-leerlingen gaat verder op het MBO. Twaalf van deze schoolverlaters hebben dit jaar hun MBO Entree-diploma behaald op het Fioretti College. Daarnaast hebben 17 leerlingen uit het vijfde jaar gekozen om ook een 6e jaar te doen op deze school.

 

'

Reacties

article
22877
Leerlingen Praktijkonderwijs Fioretti College ontvangen als eerste in de regio officieel diploma
Maandagavond 17 juni ontvingen 40 vijfde- en zesdejaars leerlingen van de afdeling Praktijkonderwijs van het
https://meierijstad.nieuws.nl/2019/06/17/leerlingen-praktijkonderwijs-fioretti-college-ontvangen-als-eerste-in-de-regio-officieel-diploma/
2019-06-17T23:17:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2019/06/17231018/17-06-2019-Diploma-uitreiking-Praktijk-Onderwijs-Fioretti-College-Veghel.jpg
diploma, Fioretti College, Praktijkonderwijs
Nieuws