Voormalig woonhuis huisarts Dr. Esser in Veghel mag niet gesloopt worden

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De gemeente Meierijstad geeft geen toestemming om het voormalige huis van Dr. Esser aan de Stationsstraat in Veghel te slopen. De initiatiefnemer heeft een verzoek ingediend bij de gemeente voor herontwikkeling. Hij wil het pand slopen en vervangen door vijf nieuw te bouwen appartementen.

Naar eigen zeggen is de reden voor herontwikkeling dat de woning het afgelopen jaar niet is verkocht, en de makelaar de kans op verkoop zeer gering acht. Het pand, gebouwd in 1904 staat voor ruim één miljoen euro te koop.

In het geldende bestemmingsplan ‘BP Koolenkampen-Iepenlaan’ heeft de planlocatie de bestemming wonen met de dubbelbestemming ‘cultuurhistorisch waardevol bouwwerk’ en de aanduiding ‘vrijstaande woningen’. Binnen deze bestemming is het niet toegestaan om meerdere wooneenheden op te richten. Binnen de dubbelbestemming ‘cultuurhistorisch waardevol bouwwerk’ is sloop van het bestaande pand middels een verbodsbepaling expliciet uitgesloten. Deze bestemming heeft als doel om beeldbepalende cultuurhistorische waardevolle objecten voor toekomstige generaties te behouden. Herontwikkeling van het cultuurhistorische bouwwerk is daarom niet wenselijk.

Splitsen in meerdere wooneenheden

De gemeente is wel bereid medewerking te verlenen aan het splitsen van het pand in meerdere wooneenheden. Het college verleent geen principemedewerking aan het herontwikkelen van een cultuurhistorisch object aan de Stationsstraat 31 te Veghel. Het college is wel bereid medewerking te verlenen aan het splitsen van het bestaande pand in meerdere wooneenheden met behoud van de cultuurhistorische kenmerken en waarden in overeenstemming met de gemeente.

'

Reacties

article
22891
Voormalig woonhuis huisarts Dr. Esser in Veghel mag niet gesloopt worden
De gemeente Meierijstad geeft geen toestemming om het voormalige huis van Dr. Esser aan de
https://meierijstad.nieuws.nl/2019/06/18/voormalig-woonhuis-huisarts-dr-esser-in-veghel-mag-niet-gesloopt-worden/
2019-06-18T19:59:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2019/06/18194604/Voormalige-woning-Dr.-Esser-896x504.png
appartementen, sloop, Stationsstraat, Veghel, woonhuis Dr. Esser
Nieuws