Bewoners Dorshout horen plannen ‘Huisvesting arbeidsmigranten’ aan

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Tientallen bewoners van de wijk Dorshout in Veghel waren dinsdagavond naar de Noordkade getogen om de plannen die er liggen om 500 arbeidsmigranten in hun buurtschap te huisvesten, aan te horen.

Uitzendondernemingen Hobij en Otto Workforce, alsmede diverse ondernemingen in Veghel willen zoveel mogelijk van deze arbeidsmigranten dichtbij de werkgever gehuisvest hebben. Han van Horen lichtte de plannen toe. Met een PowerPoint presentatie liet hij zien hoeveel deze mensen voor de Nederlandse economie betekenen en dus goede huisvesting belangrijk is voor deze werknemers. In deze presentatie werd ook getoond hoe de ‘tijdelijke’ woningen eruit komen te zien. Mooi en duurzaam, zo’n 100 stuks, compleet met een sportveld en veel groen, aldus Van Horen. Een idee waar geen enkele bewoners van Dorshout op zit te wachten.

Dat bleek wel toen de voorzitter van de buurtvereniging, Jack de Laat, aan het woord kwam. “Wij begrijpen veel, maar veel ook niet”, zo begon hij. Het motto ‘Meierijstad zijn we samen’ is volgens De Laat niet op Dorshout van toepassing. ‘”500 Arbeidsmigranten op 100 inwoners van dit Veghels buurtschap kan echt niet. Bovendien verblijven deze tijdelijke werknemers vaak maar één jaar en keren dan weer terug. Dat betekent dat we straks in 15 jaar zo’n 7500 nieuwe buren hebben gehad”, aldus Jack. “Dat gaat absoluut ten kosten van ons woongenot en bovendien zal de waarde van onze woningen flink gaan dalen”. Hij snapt dat deze mensen goede huisvesting moeten hebben, maar niet daar waar men het nu voor ogen heeft.

18-06-2019-Jack-de-Laat
Jack de Laat

Klankbordgroep

De Laat gaf aan om een klankbordgroep op te richten en samen te zoeken naar een meer geschikte locatie. Om toch aan te geven wel degelijk mee te denken met deze problematiek, stelde hij voor om het voormalige DHL pand op industrieterrein ‘De Dubbelen’ geschikt te maken voor tijdelijke bewoning.

Die klankbordgroep zal er wel komen, maar er zal niet over een andere locatie gepraat worden. De bewoners van Dorshout staan op dit moment lijnrecht tegenover de initiatiefnemers van deze nieuw te bouwen woonwijk en de gemeente. En gezien de reacties van de bewoners dinsdagavond zal dit nog wel een tijdje zo blijven.

'

Reacties

article
22896
Bewoners Dorshout horen plannen 'Huisvesting arbeidsmigranten' aan
Tientallen bewoners van de wijk Dorshout in Veghel waren dinsdagavond naar de Noordkade getogen om
https://meierijstad.nieuws.nl/2019/06/19/bewoners-dorshout-horen-plannen-huisvesting-arbeidsmigranten-aan/
2019-06-19T07:10:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2019/06/19014645/18-06-2019-Knokert-Kwartier-01.jpg
Dorshout, Huisvesting arbeidsmigranten, Knokert Kwartier, Meierijstad
Nieuws