Leerlingen Fioretti College halen prachtig bedrag binnen voor Stichting Marijn en Hulphond Nederland

Foto: Nico Schoenmakers | Fioretti College

De brugklasleerlingen en tweedejaars leerlingen van de afdeling vmbo hebben zich ingezet voor Stichting Marijn. Deze stichting ondersteunt onderwijsprojecten in Nicaragua. Leerlingen uit de onderbouw van de afdeling Praktijk Onderwijs hebben zich ingezet voor Stichting Hulphond Nederland.

Op dinsdag 25 juni vond de sponsorloop plaats, in de vorm van een biatlon. In de weken daarvoor hebben de leerlingen geld ingezameld, nadat Jet van Os een indrukwekkende gastles had verzorgd in alle brugklassen.

In totaal hebben de onderbouwleerlingen van het Fioretti College het prachtige bedrag van € 10.050,- opgehaald. Voor Stichting Hulphond Nederland ligt een cheque klaar van € 2.769,41.

Met recht dat de directie van het Fioretti College trots is op haar leerlingen.

Stichting Marijn

Tachtig kwetsbare kinderen vinden op de Fundacion van Stichting Marijn een veilige plek om te leren, te spelen en hun problemen even te vergeten. Met het geld wil Jet van Os het programma Adelante en de Biblioteca Marijn ondersteunen. Een deel van het geld wordt gebruikt voor schooluniformen, rugzakken, sportspullen, spellen en knutselmateriaal. Het andere deel wordt gebruikt om de collectie lesboeken en leerboeken voor de Bibliotheek aan te vullen en te vervangen.

Stichting Hulphond Nederland

Deze stichting helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Ze worden zo breed mogelijk opgeleid en kunnen tegen lage kosten ter beschikking worden gesteld, dankzij sponsors als het Fioretti College. Er wordt intensief samengewerkt met de cliënt, het thuisfront, trainers en therapeuten. Daardoor vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met z’n baasje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen