Robert Dingemanse, CEO PAL-V bekend van de vliegende auto, is de vierde spreker tijdens TEDxVeghel

Foto: TEDxVeghel

Robert Dingemanse, CEO PAL-V bekend van de vliegende auto, is de vierde spreker tijdens TEDxVeghel op vrijdag 4 oktober in de Koekbouw én theater De Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel. “Robert is een strateeg, een out of the box denker en ‘kan niet’ bestaat niet voor hem”, aldus de initiatiefneemster van TEDxVeghel Ellen Minkels.

Nadat Robert afstudeerde aan de Universiteit van Delft en zijn MBA haalde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam begon hij zijn carrière bij Philips. Na het lanceren van inbuilt satelliet televisie, 100Hz televisie en breed beeld televisie heeft hij zich vanuit de directie Industrial Electronics bezig gehouden met het opzetten en omvormen van verschillende businesses. Steeds was de aanleiding hiervoor de verandering van technologie. Een voorbeeld daarvan is de creatie van FEI als wereld speler in de elektronmicroscopie en ion beam milling. Ook de turnaround van de camera divisie van Philips en het van daaruit introduceren van electronic filming. Hiervoor heeft de divisie later een Emmy award ontvangen. Wat toen “value migration” heette wordt nu disruptive technologies genoemd. In 2003 is Robert samen met een aantal collega’s Redesign Partners gestart om hetzelfde buiten Philips te doen. Zo kwam hij in contact met het team dat een vliegend auto concept ontwikkeld had. Als CEO is hij in 2008 het bedrijf PAL-V N.V. gestart dat nu de eerste een vliegende auto ter wereld op de markt zet.

TEDxVeghel-1

 

 

Reacties

Cookieinstellingen