Ets Juul van den Heuvel (havo 5) tentoongesteld in Rijksmuseum

Foto: Baukje van der Zanden | Communicatiemedewerker Elde College

Juul van den Heuvel, afgelopen donderdag nam hij zijn havo-diploma op het Elde College in ontvangst, gaat met zijn ets van het zelfportret van Rembrandt exposeren in het Rijksmuseum. Van de 8400 inzendingen (uit 95 landen) is zijn werk uitgekozen voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt van 15 juli tot en met 15 september in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Voor het kunstvak Beeldend kreeg Juul een paar maanden geleden de opdracht om te gaan etsen, een oude techniek. “Ik had het etsen al een beetje onder de knie”, aldus Juul. Hij leerde dat tijdens zijn vooropleiding voor de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Den Bosch waar hij na de zomervakantie start. “Er is een strenge selectie voor deze studie, je wordt niet zomaar toegelaten. Een goed portfolio vergroot je kans. Zo’n 20 zaterdagen heb ik aan de opleiding gespendeerd, waar etsen ook een onderdeel van was”.

Lang Leve Rembrandt

Mijn docent op het Elde College vertelde over de wedstrijd Lang Leve Rembrandt in het kader van het Rembrandtjaar. Ik had niet gedacht dat ik zo ver zou komen. Na een eerste selectie moest ik mijn werk op Rijksmuseum presenteren. Er zit natuurlijk een verhaal achter; hoe ik hiertoe ben gekomen, welke technieken ik heb gebruikt”. Afgelopen vrijdag kreeg Juul het verlossende woordje: zijn werk komt in het Rijksmuseum te hangen, hoe bijzonder is dat. Wij zijn natuurlijk enorm trots op Juul en wensen hem heel veel succes toe op zijn vervolgopleiding. Dat zal vast goed komen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden