Eerste MBO-diploma’s voor BBL-studenten Sligro

Foto: Philip v.d. Brand | Communicatie adviseur Sligro

De eerste collega’s die via Sligro het BBL-traject hebben doorlopen hebben vandaag (donderdag 4 juli) hun MBO-diploma ontvangen. Sligro zette deze leerweg samen met ROC De Leijgraaf in Veghel op.

Het BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg) startte in 2017 in het Centraal Distributiecentrum (CDC) in Veghel. Deelnemers gaan hierbij één dag per week naar school; vier dagen per week zijn ze in de praktijk aan het werk. School is in dit geval het speciale Sligro-klaslokaal aan de Corridor.

Deelnemers treden direct bij aanvang van het traject in dienst van Sligro. Op deze wijze worden samen met het ROC De Leijgraaf de opleidingen MBO-2 (logistiek medewerker), MBO-3 (logistiek medewerker-plus) en MBO-4 (teamleider/supervisor) verzorgd.

Negen van de zeventien BBL-studenten ontvangen donderdag hun diploma. Drie collega’s ontvangen hun MBO-2 diploma, vijf collega’s het MBO-3 diploma en één collega neemt zijn MBO-4 diploma in ontvangst.

Vanaf september 2019 start er een nieuwe groep van in totaal 13 BBL-ers. Met ingang van het nieuwe schooljaar volgen daardoor 25 Sligro-collega’s een MBO-opleiding.

Tweeledig doel

Doel van de opleiding is tweeledig. Sligro pakt hiermee haar maatschappelijk rol als praktijkopleider en hoopt meer mensen te enthousiasmeren voor een baan in de logistiek. Van de negen BBL-collega’s die een diploma behalen blijven er nu zeven verbonden aan Sligro.

Middels dit eigen traject levert Sligro medewerkers af die persoonlijk zijn gegroeid, die de logistiek processen tot in de puntjes beheersen en daardoor zeer gewild zijn in de markt, maar uiteindelijk toch kiezen voor Sligro. Dat laatste is van groot belang omdat de interesse van mensen die in de logistiek willen werken daalt.

BBL-ers werken in het magazijn onder andere als orderverzamelaar, medewerker goederenontvangst en (assistent-)teamleider.

MBO-diploma-BBL-opleiding-Sligro-2

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden