Jo Toelen uit Schijndel ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Foto: Gemeente Meierijstad

De heer J.A.J. (Jo) Toelen uit Schijndel ontving op zondag 7 juli 2019 een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Overzicht verdiensten

1965 – heden: Vrijwilliger bij voetbalvereniging sv Avanti ’31 Decorandus is al sinds 1965 bij sv Avanti’31 actief als jeugdleider. Inmiddels ook al ruim 20 jaar als coördinator van de F-pupillen en Mini’s/Beloften (jeugd in de leeftijd van 5 tot 9 jaar). Voor de kleinste spelers is decorandus daarbij ook de organisator van een competitie waar een groot aantal verenigingen uit de regio aan deelnemen. Naast zijn activiteiten voor de jeugd is decorandus elke dinsdagochtend actief in de OPA-ploeg (OnderhoudsPloegAvanti). De OPA-ploeg zorgt er wekelijks voor dat het sportpark er weer opgeruimd bij ligt en verricht daarbij ook kleine reparaties aan gebouwen en materiaal.

1970 – heden: Secretaris en concoursleider bij CC Midebo, duivensportvereniging Decorandus maakt al ruim 35 jaar deel uit van het bestuur van CC (Concours Combinatie) Midebo, en ook al meer dan 25 jaar als secretaris. Naast het regelen van wedstrijden behoort ook het organiseren van de jaarlijkse huldigingen van kampioenen tot zijn takenpakket. Tevens maakt decorandus informatieboekjes waarin het voorgaande seizoen uitgebreid staat beschreven. Als concoursleider is decorandus verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van wedstrijdvluchten. In 1984 is binnen CC Minebo de commissie Jeugd- en Beginnerszaken opgericht. Decorandus heeft zich vanaf de eerste dag bijzonder ingezet om allerlei activiteiten voor deze doelgroep op te zetten.

Verdere verdiensten Decorandus is al 10 jaren een zeer gewaardeerd vrijwilliger binnen Postduivenvereniging ‘De Vredesduif’. Dat was nadat de Schijndelse verenigingen ‘De Luchtbode’ en ‘De Uitvliegers’ waren opgeheven. Bij beide verenigingen is decorandus ruim 40 jaar actief geweest in verschillende bestuursfuncties.

'

Reacties

article
23255
Jo Toelen uit Schijndel ontvangt Koninklijke Onderscheiding
De heer J.A.J. (Jo) Toelen uit Schijndel ontving op zondag 7 juli 2019 een Koninklijke
https://meierijstad.nieuws.nl/2019/07/08/jo-toelen-uit-schijndel-ontvangt-koninklijke-onderscheiding/
2019-07-08T08:35:49+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2019/07/08083055/07-07-2019-Koninklijke-Onderscheiding-Jo-Toelen.png
Jo Toelen, Koninklijke onderscheiding, Meierijstad, Schijndel, sv Avanti’31
Nieuws