112

Waarschuwing Face-app ouderdomsfilter

Foto: Facebook politie Maastricht

De laatste paar dagen gaat de ouderdoms-filter weer compleet viraal. Deze app heeft de spraakmakende filter om je ouder te laten lijken, maar ook filters om je bijvoorbeeld jonger te maken, of te kijken hoe je eruit zou zien als je een ander geslacht had.

Maar voor deze, op het eerste gezicht onschuldige app, wil de politie u waarschuwen. De Faceapp is een product van een Russisch bedrijf. De Europese privacywetgeving is hier dus niet van toepassing. Door het gebruik van de Face-App worden extreem veel gegevens verzamelt. Zoals foto’s, IP-adressen, specifieke gegevens van je smartphone en ook worden er cookies geplaatst.

Daarom adviseren zij u om de Face-App te verwijderen van uw telefoon!

'

Reacties

article
23533
Waarschuwing Face-app ouderdomsfilter
De laatste paar dagen gaat de ouderdoms-filter weer compleet viraal. Deze app heeft de spraakmakende
https://meierijstad.nieuws.nl/2019/07/22/waarschuwing-face-app-ouderdomsfilter/
2019-07-22T14:45:38+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2019/07/22144344/Face-app.png
112, Face-app, Politie, Waarschuwing
112, Nieuws