Bromfiets Treffen met De Bromvliegers

Foto: De Bromvliegers

Oldtimer Bromfietsclub ‘De Bromvliegers’ organiseert zondag 18 augustus een bromfiets treffen in Mariaheide.

“De Bromvliegers’ is opgericht in 2002 is een vereniging voor oldtimerbromfietsen van 20 jaar en ouder. Men organiseert 6 keer per jaar een toertocht en 1 keer per jaar een onderdelen beurs.

Ontstaan

De Bromvliegers ontstaan wanneer in de zomer van 2002 een jongeman van 16 in Veghel een oude brommer verkiest boven een moderne scooter. De oude bromfiets wordt met vereende krachten in de zomermaanden met behulp van familie opgeknapt en wanneer deze rijvaardig is worden er vele kilometers afgelegd. De bromfiets beweging binnen de oldtimer wereld is op dat moment nog slechts een zijstroming, clubs en activiteiten zijn er slechts enkele.

Wanneer in augustus 2002 het idee geboren wordt om met “lotgenoten” een tocht te gaan rijden, blijkt er in de regio Veghel geen actieve club dan wel evenement voor handen. “Dan doen we het zelf!” Luidde het credo van zoon Remco en vader Hans van Eck uit Veghel.

En zo geschiedde, met Mac Donalds Restaurant Veghel werd besproken dat de achterste parkeerplaats gebruikt mocht worden als startplaats, een kleine website, een persbericht, hopen op goed weer, een route op papier en uitgezet met pijlen, als we het doen, doen we het goed was het idee.

In aanloop naar het evenement, dat Het Veghels Bromfiets Treffen als naam kreeg, ontving het initiatief volop media aandacht, lokale en regionale kranten en omroepen besteedde massaal aandacht aan deze nieuwe vorm van oldtimer liefhebberij.

Veghels Bromfiets Treffen

De rit waar het ooit allemaal begon! vindt ook in 2019 weer plaats in Mariaheide. De toertocht start vanaf het Dobbelsteenplein in Mariaheide, tussen Uden en Veghel op: 18 augustus 2019
Ook dit jaar is men weer te gast in Mariaheide bij Café D’n Brouwer alwaar ze vanaf 09.30 tot 10.30 uur gaan verzamelen. De start van de Solexen is rond 10.30 uur en de overige deelnemers mogen om 11.00 uur van start.

De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Mocht u tijdens de rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.
Voor meer informatie 0492-46 58 54 / 06-28 88 82 91

Voor leden is deze tocht gratis. Niet leden betalen € 7,00

Live muziek

Vanaf 15.00 uur treed de Trio Olk op in Café D’n Brouwer.

TrioOlk-18-aug-klein

 

'

Reacties

article
23756
Bromfiets Treffen met De Bromvliegers
Oldtimer Bromfietsclub ‘De Bromvliegers’ organiseert zondag 18 augustus een bromfiets treffen in Mariaheide. “De Bromvliegers’
https://meierijstad.nieuws.nl/2019/08/13/bromfiets-treffen-met-de-bromvliegers/
2019-08-13T19:18:48+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2019/08/13190422/Veghels-Bromfiets-Treffen.jpg
Café d'n Brouwer, De Bromvliegers, Mariaheide, Meierijstad, Veghels Bromfiets Treffen
Nieuws