Miryanne Ruijs naar WK voor beroepen

Foto: Nico Schoenmaker | Fioretti College

Van 22 tot 27 augustus vinden in Kazan (Rusland) de WorldSkills plaats. Zeshonderd MBO-leerlingen uit 60 verschillende landen strijden daar om het wereldkampioenschap. Miryanne Ruijs uit Heeswijk-Dinther gaat als beste Nederlandse horeca-gastvrouw mee met Team NL. Zij is de eerste vmbo-leerling ooit die meedoet aan deze wedstrijden. Ze vertegenwoordigt ons land én is ambassadrice voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Miryanne behaalde onlangs haar kaderdiploma HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) op het Fioretti College in Veghel. Op 19 augustus vertrekt zij samen met een grote groep MBO-deelnemers en -begeleiders naar Kazan.

Op vrijdag 16 augustus werden Miryanne en docent Will Hanegraaf door het personeel van het Fioretti College uitgezwaaid. Directeur Clemens Geenen interviewde Miryanne ten overstaan van collega’s en familieleden. Ze heeft zich grondig voorbereid op dit wereldkampioenschap met steun van horecabedrijven uit de regio en begeleiding van een aantal docenten. Verdieping vond plaats binnen het vakgebied van gastvrouw en haar Engels is stevig bijgespijkerd, omdat dit de voertaal is.

WorldSkills

WorldSkills ziet beroepsonderwijs een belangrijk instrument voor sociale en economische ontwikkeling. De 45e editie brengt 1.600 jonge professionals uit 60 landen bij elkaar. Zij gaan deelnemen aan 56 competities binnen verschillende vakgebieden, van timmerman tot bloembinder, van kapper tot elektrotechneut en van kok tot gastvrouw/gastheer. In het Kazan Expo International Exhibition Centre beoordelen 1.500 experts het werk van de deelnemers. Will Hanegraaf (HBR-docent op het Fioretti College) is één van die experts.

Op 28 augustus keert de groep met Miryanne Ruis en Will Hanegraaf terug in Nederland. Mogelijk met een aantal wereldtitels, maar ongetwijfeld met een mooie ervaring op zak. Via de link miryanneteamnl is het avontuur op Instagram en Facebook te volgen.

Miryanne-Familie-W.Hanegraaf-C.Geenen-1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden