Zondag live in Cultuurcafé De Afzakkerij: Blind Lemon (Blues/Soul)

Foto: Cultuurcafé De Afzakkerij

Elke zondagmiddag is er live muziek te beluisteren in cultuurcafé De Afzakkerij aan de Noordkade in Veghel. Wekelijks weer een andere stijl. Aankomende zondag op het podium de formatie Blind Lemon.

Blind Lemon, voluit – Blind Lemon Blues & Soul, staat voor een strakke ritmebasis met daaroverheen, scheurende mondharmonica en Hammond solo’s, afwisselend subtiel en vet gitaarwerk en dat alles gecombineerd met de stem van een zangeres die haar diepste soul- en bluesgevoel verwoordt.

Blues and Soul

De naam verwijst met een knipoog naar Blind Lemon Jefferson, die begin 1900 een toonaangevende blueszanger was en een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de bluesmuziek. De band beperkt zich echter niet tot de oer-blues, maar speelt “alles” wat daarna gemaakt is. Het repertoire gaat van Etta James, Aretha Franklin tot hedendaagse helden als Beth Hart, Matt Scofield en John Mayer. De band werkt overigens voortdurend aan vernieuwing van hun repertoire om zo te zorgen dat zowel de echte blues-liefhebber als een breder publiek aan zijn trekken komt.

The Team

Vanuit hun verschillende muzikale achtergronden, besloten de bandleden in 2014 om terug te keren tot hun muzikale roots: de soul & blues. Door die verschillende achtergronden en inbreng is Blind Lemon uitgegroeid tot een verrassende ‘limoen-frisse’ band. De vier leden van de band zijn: de (vijfentwintigjarige!) frontvrouw Britt Litjens op toetsen en leadzang, Hubèrt van Hees op drums, Roland Kok op bas en Walter van der Hoeven op gitaar. Alle bandleden nemen daarnaast (backing) vocals voor hun rekening.

Sinds haar ontstaan heeft de band haar sporen verdiend op de bekende bluespodia, zoals het Blues Café Apeldoorn en de Muse in Malden, maar ook op grotere èn kleinere podia van cafés, zalen en festivals in het hele land. In 2016 was er het radiodebuut bij Radio N1 te Nijmegen. Dus een band die je gezien en gehoord mòet hebben!

http://blindlemon.nl/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden