Buffelrun 2019: opnieuw een sensatie!

Het verrassende startpodium van de Buffelrun
Foto: Arrabella van der Valk

Velen keken er al maanden naar uit. Niet alleen de organisatie maar ook de ruim 5000 ! deelnemers aan de 5e editie van de Buffelrun 2019. Het laatste weekend van de zomervakantie moest spetterend worden afgesloten. Alle verwachtingen werden ook overtroffen. Iedereen was ook al direct onder de indruk van het unieke startpodium.

FamilyBuffelrun

Vanaf het moment dat de kaartverkoop van start ging liep het als een trein. Binnen 2 maanden volledig uitverkocht en ruim 2250 deelnemers en daarmee was de FamilyBuffelrun op zaterdag al een succes. De eerste deelnemers met vader/moeder waren ruim op tijd aanwezig. Om 11.50 uur werd de eerste startgroep weg “geschoten”. Wat een geweldig gezicht was dat. Kinderen die bloedfanatiek mee doen aan de Minibuffelrun, door ijswater lopen, over hekken klauteren, over de Aa slingeren, weg worden gespoten door de brandweer maar ook lekker door de modder baggeren samen met papa en mama.  Niet bang om vies te worden en geen enkele uitdaging werd uit de weg gegaan. De glijbaan was aangepast maar de Ninja Wal in de finishstraat was voor velen ook een onoverkomelijk obstakel. De weersomstandigheden waren dit jaar niet optimaal en daarom werden er 2 obstakels uit het parcours gehaald. Neemt niet weg dat iedereen een super dag had getuige de reacties.

Buffelrun

Op zondag werd gestart met regen maar dat deerde de lopers natuurlijk helemaal niet. Nat worden zouden ze toch. Ook de vrijwilligers waren niet onder de indruk. Met een mooie paraplu waren ze allemaal net zo vriendelijk en gastvrij als andere jaren. Net na de middag klaarde het op en werd het opnieuw een groot feest. En terecht. Daar waar de eerste deelnemers om 09.45 uur nog in de regen vertrokken ging de startgroep van 14.00 uur onder een mooi zonnetje van start. Het enthousiasme steeg en het zonnetje brak net na de middag ook nog door. Overal langs het parcour enthousiaste vrijwilligers maar ook volop vertier door zangers, salsabandjes, DJ’s, straattheater  en ga zo maar door. Dat sommigen fanatiekelingen het parcours in ruim 1 uur 15 minuten konden voltooien deed niets af aan het plezier wat degene hadden die er bijna 4 uur over deden. De laatste deelnemer kwam ook om exact 17.26 uur over de finish.

De afgelopen weken heeft Boerdonk met man en macht gebouwd aan het weekend. Ook het afbreken zal zeker nog enige tijd duren. Maar wat kan Boerdonk met al haar (ruim 300!) vrijwilligers trots zijn op dit evenement wat Boerdonk als kleine gemeenschap echt weer op de kaart heeft gezet. En daar is het uiteindelijk ook om te doen. Laat al die vrijwilligers dan ook genieten van de afsluitende feestmiddag/avond eind oktober. Dat hebben ze dubbel en dwars verdiend.

Chapeau en tot 22/23 augustus 2020!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden