TEDxVeghel en Bibliotheek organiseren salon

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vrijdagavond 6 september vindt met een TEDxSalon de kick-off plaats van de komende editie van TEDxVeghel, die op 4 oktober gaat plaatsvinden en als thema ‘change’ heeft. TEDxVeghel en Bibliotheek Meierijstad verzorgen samen het programma van deze avond. Om 18.30 uur is iedereen welkom om vanaf het terras bij Fellows & Friends of TwentyNine te komen luisteren.

Sprekers

Drie sprekers van het eerste uur vertellen over welke change zij hebben doorgemaakt na hun TEDtalk bij TEDxVeghel.

  • Barbara Brouwer spreekt over ‘the Circle of Talent’. Drie jaar geleden presenteerde zij haar visie: we moeten als gemeenschap investeren in de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, in de ontwikkeling van hun creativiteit. Inmiddels wordt er flink geïnvesteerd in talent en vindt haar idee navolging in verschillende andere steden.
  • Joan Hanegraaf gaf in 2016 een spraakmakende talk over afbreekbaar plastic. Inmiddels heeft hij in zijn plasticfabriek een directeur aangesteld die verantwoordelijk is voor duurzaamheid en werken ze aan de volgende stap om bij te dragen aan de verandering en onze wereld stapje voor stapje, dag voor dag, duurzamer te maken.
  • Tot slot spreekt Paula Smits over de ontwikkelingen die zij doormaakte nadat ze in 2017 een indrukwekkende talk hield over haar mislukte zelfmoordpoging. Door het onderwerp bespreekbaar te maken, hoopt Paula dat ze mensen kan helpen die worstelen met deze problematiek.

Pressure Cooker over het centrum van Veghel

De avond eindigt met de eindpresentatie van de ‘Pressure Cooker’ die dan zijn kookpunt bereikt. De Pressure Cooker is een samenwerking tussen het centrummanagement Veghel, de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN), Bibliotheek Veghel en TEDxVeghel. Van 4 t/m 6 september zijn studenten van de HAN aanwezig in Veghel en werken aan drie opdrachten gericht op de toekomst van Veghel centrum. Op vrijdag 6 september bereikt de driedaagse sessie een kookpunt. Na de drie voormalig TEDxVeghel-sprekers zullen de studenten hun visie op de toekomst van Veghel centrum presenteren.

Een poëtische noot wordt deze avond verzorgd door de nieuwe stadsdichter van Meierijstad: Rick Terwindt.

Reacties