Stichting Join us lanceert landelijk meldpunt voor eenzame jongeren

Foto: Join us | Luc van Moorsel

Join Us, de stichting die zich richt op eenzame jongeren, lanceert op 4 september een landelijk meldpunt voor eenzame jongeren.

Op woensdag 4 september om 19.00 uur wordt het landelijke meldpunt voor eenzame jongeren gelanceerd door Nadï. Zij startte een aantal weken geleden de hashtags #eenzamejongeren en #maatjegezocht. Massaal kwamen jongeren in actie en uiten hun gevoelens op Social media. Om ervoor te zorgen dat al die digitale noodkreten niet vervagen roept Stichting Join us jongeren op eenzaamheid te melden via het meldpunt.

Eenzaamheid samen aanpakken

Via de website eenzamejongeren.com kunnen jongeren (12-30) hun eenzaamheid kenbaar maken. Hun melding komt terecht bij Stichting Join us. Dit is een landelijke stichting die zich inzet voor eenzame jongeren. 3 tot 10% van de jongeren is chronisch eenzaam. Het is belangrijk dat jongeren via het meldpunt hun stem laten horen. Zo brengen we de omvang en urgentie van het probleem duidelijk in beeld. Een melding via eenzamejongeren.com blijft, een tweet verdwijnt uiteindelijk naar de achtergrond.

Sociaal sterk

Om eenzaamheid bij jongeren écht aan te pakken is het belangrijk dat ze elkaar ontmoeten en sociaal sterker worden. Om dat te bereiken organiseert Join us leuke bijeenkomsten voor jongeren, waarbij ze de onderliggende oorzaken van hun eenzaamheid aanpakken. Op dit moment heeft Join us 11 actieve locaties en 5 in de opstartfase. Om zoveel mogelijk eenzame jongeren een kans te bieden op tijd uit hun sociale isolement te komen is landelijk gezien meer inzet nodig. Wanneer eenzaamheid te lang duurt liggen ernstige gevolgen zoals depressie en verslaving op de loer.

Lancering meldpunt

Op woensdag 4 september om 19.00 uur zijn #eenzamejongeren, hun ouders/verzorgers en geïnteresseerden van harte welkom bij de lancering van het meldpunt voor eenzame jongeren op de Noordkade (Verlengde Noordkade 10 in Veghel)

Join us

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden