Bloemen, heel veel bloemen, als symbool voor vrijheid en dankbaarheid

Foto: Carin Simons

Afgelopen maanden hebben veel lieve mensen meegewerkt aan het project FlowerPower op de Vlagheide. Carin Simons, o.a. bekend van kunstprojecten tijdens Fabriek Magnifiek, initiëerde FlowerPower op de Vlagheide. Iedereen kon meedoen. Bij gemeenteloketten, VVV en bibliotheken in Meierijstad kon met gratis een starterspakket ophalen. Ook organiseerden meerdere partijen workshops. Enige voorwaarde was dat de bloem gemaakt moest zijn uit (rest-)afval en bestendig is tegen weer en wind.

“En wat we maanden geleden zaaiden oogsten we nu”, aldus Carin. “Een ieder die nog een FlowerPower bloem in zijn bezit heeft wordt dringend verzocht deze in te leveren vóór vrijdag de 13e. Dit kan bij Van Schie Bloemen aan de Udenseweg in Veghel of bij Carin Simons, Veghelsedijk 64 te Wijbosch. In Wijbosch kan men de bloem(en) zonder voorafgaande toestemming in het perk steken.

Op vrijdag 13 september gaat een fantastische groep vrijwilligers de bloemen op beide locaties ophalen en worden deze geplant op de Vlagheide. Burgemeester van Rooij zal een bloem planten maar ook de jeugd en ouderen hebben goede vertegenwoordigers. Het officiële gedeelte start rond 13:00 uur.

Kom gerust kijken hoe uw bloem dadelijk deel uitmaakt van een prachtig veld dankbaarheid.

Flower-Power
Ook Diny van der steen leverde haar FlowerPower aan de Vlagheide bloem in bij Carin Simons.

Bedankt!

Verder dankt het team van Carin iedereen voor zijn tijd en bijdragen. Ook gemeente, VVV, bibliotheken, Cor van Schie, omroep en kranten, vele vrijwilligers, verzamelaars en knutselaars en ieder ander die geholpen heeft te laten zien dat we vrijheid waarderen.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden