Jacques van der Heijden uit Eerde winnaar eerste Meierijstad Supercup

Foto: meierijstad.nieuws.nl

In de Tuinzaal van het klooster van de Zusters Franciscanessen vond zaterdag de strijd plaats om de eerste Meierijstad Supercup bij het biljarten (libre). Jacques van der Heijden uit Eerde won in de finale met 69-32 in 20 beurten van Albert van de Beeten uit Mariaheide.

Het was voor Jacques de tweede keer dat hij de cup mee naar huis nam. Ook in 2017 was hij al winnaar, maar toen ging de strijd nog tussen de kampioenen van de kerkdorpen van de oude gemeente Veghel.

In totaal streden 13 deelnemers om de hoofdprijs. Naast de kampioen van Eerde was ook de kampioen van Schijndel, Frans Schepers aanwezig. Ad van Dongen van biljartvereniging Krijt Op Tijd hoopt dat in de toekomst, misschien al volgend jaar, de kampioenen van alle 13 kernen van Meierijstad, deel gaan nemen aan dit kampioenschap. Voorwaarde daarvan is wel dat elke kern een eigen kampioenschap organiseert.

De publieke belangstelling was groot te noemen. Zo’n 100 biljartliefhebbers kwamen naar de biljartarena van biljartvereniging Krijt Op Tijd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden