Stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert open dag bij hét centrum tegen voedselverspilling THREE-SIXTY in Veghel

Foto: Mitchell van Voorbergen

Wat doen we in Nederland allemaal om voedselverspilling tegen te gaan en te verminderen? Welke slimme oplossingen hebben bedrijven bedacht, en wat kun je als consument zelf doen? Om dat te laten zien, organiseert stichting Samen Tegen Voedselverspilling in samenwerking met haar stakeholders op zondag 6 oktober een open dag bij THREE-SIXTY, hét centrum tegen voedselverspilling in Veghel.

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft als doel voedselverspilling in Nederland in 2030 met de helft te hebben teruggebracht. Daarvoor brengt de stichting zoveel mogelijk partijen bij elkaar, zoals bedrijven, organisaties, consumenten, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden. Tijdens de open dag organiseren deze aangesloten bedrijven en organisaties allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo geeft het Voedingscentrum workshops waarin je jouw kennis over voedselverspilling kunt testen. Op een persoonlijke manier leer je van alles om zelf thuis minder voedsel te verspillen. En je krijgt tools om direct mee aan de slag te gaan, zodat ook jij bij kunt dragen aan een #verspillingsvrij Nederland!

Logo-Samen-Tegen-Voedselverspilling

Virtual Reality-tour

De Rabobank en de stichting Samen Tegen Voedselverspilling nemen je mee op een bijzondere Virtual Reality-tour. Daarin kom je meer te weten over de oplossingen tegen verspilling van een aantal aangesloten partijen. Zo neem je een virtueel kijkje in De Verspillingsfabriek, in de keuken van restaurant Instock en een tomatenkas. Op de stakeholdersmarkt laten de bedrijven en organisaties hun initiatieven tegen voedselverspilling zien. Je kunt verschillende producten proeven die gemaakt zijn met ‘verspild’ voedsel of een oplossing zijn voor verspilling, zoals de soepen uit De Verspillingsfabriek. Deze producten zijn ook tegen contante betaling te koop. Voor de kleinsten is er een kidscorner inclusief een kleurplatenwedstrijd. Er zijn verschillende presentaties en je kunt binnenkijken bij De Verspillingsfabriek. Tot slot krijgt ieder huishouden handige tools mee naar huis, zoals het eetmaatje en een praktische koelkaststicker.

Deze open dag wordt georganiseerd door THREE-SIXTY, De Verspillingsfabriek, Hutten Catering, het Voedingscentrum en de Rabobank en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Meierijstad en Provincie Noord-Brabant. Check het programma om te zien welke bedrijven en organisaties nog meer mee doen.

Verspillingsfabriek

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden