Herdenkingstocht Market Garden komt aan in Veghel

Foto: Stan Pittens

Zaterdagochtend 14 september verzamelden eigenaren van honderden militaire voertuigen zich in het Belgische Leopoldsburg voor de herdenkingstocht Market Garden 2019 richting Veghel.

Onderweg, langs de Hell’s Highway, stonden duizenden mensen zich te vergapen aan de vele voertuigen. Allen in particulier bezit en volledig opgeknapt met originele onderdelen.

Een uur later dan gepland kwamen de eerste voertuigen aan op het Stadhuisplein in Veghel. Maar het publiek werd volop vermaakt met optredens van ‘The Star Sisters, zangeres Yvon Kanters, TOF-orkest en een musicalgroep van Phoenix Cultuur. Even daarvoor vlogen twee oude vliegtuigen, in een ‘fly bye’ over Veghel heen.

Tot en met het laatste voertuig werden de ‘bevrijders’ hartstochtelijk toegejuicht. Burgemeester Kees van Rooij, gedeputeerde Chrisophe van der Maat en staatssecretaris van Defensie Barbara Visser namen plaats in een van de laatste voertuigen om het laatste gedeelte naar het basecamp mee te rijden.

Volgend weekend vertrekt de colonne richting Nijmegen. Tot die tijd bivakkeren de deelnemers op het basekamp. Het basekamp is vanaf zondag open voor publiek.

OMG2019-002

OMG2019-004

OMG2019-001

Meerdere foto’s en video later op onze Facebookpagina

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen