Paul Wonders (op)nieuwe koning Veghelse gilde Veghel

Foto: Sint Barbara Gilde

Afgelopen zondag wist Paul Wonders met het 95-ste schot het laatste stukje van de houten vogel naar beneden te schieten. Dat dit geen toeval was blijkt wel uit het feit dat Paul in 2006, 2016 en 2017 zich ook al tot koning van het Sint Barbaragilde wist te schieten.

Dit jaar schoot hij zich tot de 39-ste koning sinds de heroprichting van het gilde in 1980. Hij is daarmee de eerste in de historie van het gilde die vier keer deze titel wist te bemachtigen.
Rene Moize de Chateleux loste het voorgaande schot en wordt daarmee de adjudant van de koning. Voor Rene is dit het derde jaar op rij dat hij deze rol mag vervullen.

De dag begon al vroeg met het ophalen van de koning Ben Hofhuis op het Visven in Veghel. Van hieruit trok het gilde in optocht naar het centrum. In de Lambertuskerk werd met de aanwezigheid van vele veteranen een sfeervolle eucharistieviering gehouden met indrukwekkende verhalen over de oorlog.
De jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Veghel, 75 jaar geleden, was dit jaar extra bijzonder vanwege de aanwezigheid van de veteranen en de vele hoogwaardigheidsbekleders. Na afloop van het programma starte de gilde festiviteiten op het terrein aan de Geerbunders.
Volgens een oude Veghelse traditie werd de nieuwe koning in een kruiwagen naar huis gebracht en kan er weer teruggekeken worden op een bijzondere en indrukwekkende dag in de historie van het Sint Barbaragilde.

koning-Paul-Wonders-_-adjudant-Rene-Moize-de-Chateleux

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen