Open Dag SIEMei druk bezocht

Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Museum SIEMei in Veghel opende zondag haar deuren voor publiek. Het museum, gevestigd op de Noordkade, stelde oude gerestaureerde machines en rollend materieel in alle soorten en maten ten toon. Dit materieel wordt door vele vrijwilligers opgeknapt.

Naast deze locatie was het voor de bezoekers ook mogelijk om een kijkje te nemen op het rangeerterrein aan Parallelweg-Zuid waar het museum een oude locomotief, een bollenwagen en een dichte wagon heeft staan. In deze wagon had men een fototentoonstelling ingericht van het ‘Duits Lijntje’. Bezoekers mochten zelfs een stukje meerijden met de trein. Helaas kon dit maar een klein stukje. Op diverse gedeeltes van het spoor is rails weggehaald, onder andere voor een fietsoversteek. Medewerkers van het museum zijn met de gemeente in gesprek om te kijken of de ontbrekende stukken rails in de toekomst weer opnieuw aangelegd kunnen worden.

SIEMei, locatie Noordkade

SIEMei, locatie rangeerterrein Parallelweg-Zuid

Reacties