Gemeente Meierijstad presenteert sluitende begroting voor 2020

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Het college van B en W heeft de begroting 2020 gepresenteerd. Hierin staan alle inkomsten en uitgaven voor komend jaar. De ambities uit het collegeprogramma Mijlpalen van Meierijstad zijn hierin verder vertaald naar concrete plannen. De begroting wordt gekenmerkt door realisme en ruimte voor ontwikkelingen, die goed zijn voor Meierijstad.

College investeert ruim € 40 miljoen in Meierijstad

Het college heeft in de begroting 2020 ruim € 40 miljoen aan nieuwe investeringen voor 2020 opgenomen. Met de lopende en deze nieuwe investeringen 2020 wil het college, samen met alle inwoners, ondernemers, dorps–en wijkraden, verenigingen en instellingen de belangrijkste ambities waarmaken. Van de transformatie van het sociaal domein, de verbetering van de dienstverlening tot verduurzaming. Van de versterking van de stadscentra tot de vitalisering van het buitengebied. Van de vervanging van scholen en zwembaden tot de leefbaarheid in de kernen. En van een versnelling in de woningopgave tot de vervanging van wegen. Om ervoor te zorgen dat het goed wonen, werken en leven blijft in Meierijstad. Door kansen te benutten en te investeren in zaken waar inwoners en ondernemers profijt van hebben.

Wethouder Jan Goijaarts: “Ik ben blij met deze structureel sluitende begroting. Ondanks dat de tegenvallende uitkering vanuit het Rijk een negatief effect had op onze bestedingsruimte, laten de begroting 2020 en het financiële meerjarenbeeld 2021-2023 een positief saldo zien. We blijven echter voorzichtig om een financieel gezonde gemeente te blijven en vet op de botten te houden om tegenvallers in de toekomst op te vangen.”

De begroting is in te zien op www.meierijstad.begroting-2020.nl. De behandeling in de gemeenteraad is op 7 november.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen