112

Openbaar Ministerie eist negen jaar cel tegen verdachte moord op Daan Hoefs uit Erp

Foto: meierijstad.nieuws.nl

“We hoeven het vandaag niet te hebben over ingewikkelde bewijsconstructies. Het is duidelijk wie tot drie keer toe de trekker heeft overgehaald waardoor de familie Hoefs hun zoon en broer sinds 25 april 2018 moet missen.” De Officier van Justitie eiste vrijdagmorgen negen jaar cel voor het doodschieten van Daan Hoefs uit Erp.

Die woensdagavond werd Hoefs drie keer geraakt door kogels uit het pistool van de verdachte uit Schijndel. Een pistool waarvan de verdachte weigert te zeggen waar het is gebleven. Het gebeurde allemaal in de Renate Rubinsteinstraat, vlakbij de woning van de verdachte.

Ruzie

De twee hadden een al langer lopende ruzie over geld en de verdachte zou al meerdere keren bedreigd en afgeperst zijn door Hoefs. Er werd meerdere keren betaald, maar de afpersing bleef volgens de verdachte doorgaan. Tijdens een confrontatie buiten pakte de verdachte op die woensdag 25 april zijn vuurwapen en haalde drie keer de trekker over. Iets dat de Officier van Justitie hem kwalijk neemt: “De verdachte voelde zich bedreigd door Daan Hoefs, dat staat vast. In plaats van hem op te zoeken had hij ook de politie kunnen bellen of bij de uiteindelijke confrontatie in de lucht of in de grond kunnen schieten. Nee, hij koos ervoor om deze man uit zijn schoenen te schieten”, zo vertelde ze vrijdag tijdens de zitting.

Doodslag

Hoewel de verdachte een wapen kocht om zichzelf te verdedigen en met het geladen pistool richting Hoefs reed, is er volgens het Openbaar Ministerie geen sprake van moord: “Gelet op alle feiten uit het onderzoeksdossier vinden wij doodslag wettelijk en overtuigend bewezen en daarom eisen wij een gevangenisstraf voor de duur van negen jaar. Wat er is gebeurd, is een zeer ernstige zaak en dat vraagt in onze ogen om een zware straf.”

Op 23 oktober volgt de uitspraak in de zaak

Bron: om.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen