Meierijstadse aflevering van RTL Telekids spelshow op TV!

Foto: Facet Government

Op 22 juni jl. streden ruim 100 basisschoolkinderen uit Meierijstad om een plek in de finale van het populaire RTL Telekids programma Hou ’t Schoon de Afvalrace. De aflevering hiervan is te zien op zondag 20 oktober op RTL 8. Het spelprogramma maakt kinderen nóg bewuster van afval en van het belang van een schone leefomgeving.

De winnaars van de afvalrace wonnen een speciale prijs: een Meet & Greet en een les vloggen van een hele bekende Nederlandse Youtuber! Kijk op zondag 20 oktober 2019 naar het RTL Telekids programma Hou ’t Schoon de Afvalrace op RTL 8, om te zien hoe de kinderen uit Meierijstad streden om deze felbegeerde prijs. De herhaling wordt uitgezonden op zaterdag 26 oktober.

RTL Telekids Hou 't schoon

Gastlessen

Deze activiteit was een onderdeel van de bredere aanpak zwerfafval van de gemeente Meierijstad. Daarnaast kregen alle basisscholen in Meierijstad ook een lespakket, waarmee kinderen op een speelse manier bewuster worden van zwerfafval. Én worden er in oktober gastlessen gegeven op verschillende bassischolen, het Fioretti College en het Elde College.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen