Tim Haars op eerste editie van vierdaags internationaal documentairefestival ‘Beholders; documentary dialogues’

Foto: Beholders documentary dialogues

De eerste editie van ‘Beholders; documentary dialogues’ gaat morgen (donderdag 10 oktober) van start: een vierdaags internationaal documentairefestival in Meierijstad. Een stad van dertien dorpen, een festival met meer dan twintig locaties. Vanuit twaalf landen komen 22 makers naar Meierijstad om het gesprek aan te gaan met de bezoekers over hun documentaires. Laat je inspireren, verrassen, confronteren en verwonderen tijdens Beholders.

Beholders organiseert meer dan zestig voorstellingen en geeft daarna alle aandacht en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

“Wat zie jij?”, zegt initiatiefnemer Willem Wouters. “Ervaar de werkelijkheid van anderen en word je bewust van je eigen realiteit.” Een vraag die tijdens het festival veelvuldig gesteld gaat worden door Tim Haars. Samen met filmmaker Rémy Cadier gaat hij vier dagen lang op zoek naar de verhalen van de makers, de bezoekers en de bijzondere locaties. Van de oude zuivelfabriek in Erp, het jongerencentrum in Sint-Oedenrode, het City Theater in Schijndel tot de theaterzaal de Blauwe Kei in Veghel. Tim Haars: “Bekijk het door andermans ogen en zie meer. Daarom, documentaire.”

Tim-Haars

Openingsfilm

De openingsfilm van het meerdaagse festival is Beautiful Things met Van Quattro, Danilo Tribunal en Andrea Pavoni Belli.

Van is een onderhoudsman op een plaats in Texas waar olie ontgonnen wordt. Danilo is de hoofdingenieur voor een vrachtschip. Andrea is een wetenschapper. Hij heeft zijn hele leven geleefd tussen wiskundige formules en in de stilte van een kamer die vrij is van echo’s. Vito is verantwoordelijk voor een enorme gewapende betonnen put voor afval. Deze mannen geven onbewust de basis voor de hele reeks van creatie, transport, marketing en vernietiging van de objecten die onze levensstijl voeden. (bron: Moviemeter.nl)

Beautiful-Things

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden