Eerste overwinning voor De Korfrakkers

Na het pakken van het eerste punt vorige week, was het tijd voor De Korfrakkers om de lijn door te trekken. Deze zondag stond Be Quick op het programma, de ploeg die tot dan toe ongeslagen was.

Het Erpse team miste deze wedstrijd twee spelers. Dit leidde ertoe dat twee dames uit de A-jeugd mochten starten. De gemiddelde leeftijd van deze samenstelling lag dan ook onder de 18 jaar. Dit betekende zeker niet dat de strijdlust ontbrak, want die was vanaf minuut één weer aanwezig. Na het fluitsignaal werd de eerste aanval van Be Quick beloond met een doelpunt, maar De Korfrakkers kwam meteen met een antwoord. Na een 2-2 gelijkstand werd in de elfde minuut een gat van twee doelpunten geslagen, 2-4. De voorsprong werd behouden en de ruststand werd 5-7.

Aan het begin van de tweede helft werd de stand tot 6-7 gebracht door een strafworp aan de kant van de tegenstander. De ‘scoremachine’ viel hierna zowel bij De Korfrakkers als bij Be Quick stil. Door de sterke wind waren schoten van afstand lastig te maken. Pas in de vijfentwintigste minuut werd hier verandering in gebracht door een schot van afstand. Voor de tweede keer in de wedstrijd werd een gat geslagen van drie punten. In de laatste paar minuten werd het nog erg spannend, omdat Be Quick nog terug kwam met 2 doelpunten. Met nog een minuut te gaan werd de wedstrijd uiteindelijk beslist door een schot van afstand en de einduitslag werd 8-10.

Na weer een wedstrijd hard voor elkaar werken, werd De Korfrakkers beloond met twee punten. Met de ‘mindset’ die nu in het team heerst, kunnen de dames zich met volle moed voorbereiden op de laatste buitenwedstrijd van dit jaar: de wedstrijd tegen KV Rooi.